Τι συμβαίνει με τις Παμμακεδονικές οργανώσεις και το συλλαλητήριο της 7ης Σεπτεμβρίου;

Του δημοσιογράφου Θανάση Γκόρδη

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ (Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ) ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 7ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΩΣ “ΟΡΓΑΝΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΣΤΑΘΕΝ” ΤΙΣ “ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΥΦΗΛΙΟΥ” (ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΗΠΑ…).

Ζητά, επίσης, η Παμμακεδονική Ελλάδος – Αυστραλίας να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των διοργανωτών τής συγκέντρωσης, καθώς και την περιφρούρησή της ώστε να μην ευνοηθούν επεισόδια που θα την υπονομεύσουν ή θα την διαλύσουν.
Η σχετική ανακοίνωση τής Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδος – Αυστραλίας:

“ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
(PAN-MACEDONIAN UNION OF THE
MACEDONIAN STRUGGLE
GREECE – AUSTRALIA).
Τηλ: 6984474721
Αρ. Πρωτ.: -371-
Θεσσαλονίκη, 26/08/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ έχει ως αρχή να μην κάνει πολιτικά σχόλια σε κανένα επίπεδο. Αγωνίζεται επί χρόνια (25) για την αναγνώριση τής Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στο κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, την προστασία τού Αρχαίου, Μεσαιωνικού και Νεωτέρου Ελληνικού πολιτισμού που καταστρέφεται συστηματικά στο κράτος αυτό, στις προαιώνιες εστίες του Μακεδονικού Ελληνισμού.

Οπως είναι η Γευγελή, η Λυχνίδα-Αχρίδα, η Στρώμνιτσα, το Κρούσοβο, το Μοναστήρι.
Καθώς και την καθιέρωση τής 24ης Φεβρουαρίου ως ημέρας μνήμης γενοκτονίας τού Μακεδονικού Ελληνισμού από το 1870 μέχρι το 1949.
Οφείλει, όμως, να ξεκαθαρίσει ότι σε σχέση με την συγκέντρωση τού πρώτου 10ήμερου τού Σεπτεμβρίου (7/9/2019) στην πόλη της Θεσσαλονίκης τα εξής:

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, η οποία αποτελεί την συνέχεια τής ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τμήμα τής ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΠΕΕΛΑ) τής δεκαετίας του ΄90, δεν εκπροσωπείται από τις λεγόμενες «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ τής ΥΦΗΛΙΟΥ», όργανο ανύπαρκτο και ουδέποτε συσταθέν, ούτε από κανένα συντονιστή αυτού τού οργάνου τού …ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Ξεκαθαρίζουμε εκ νέου ότι η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ είναι συνέχεια της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, με πρόεδρο τότε τον Κωνσταντίνο Αργυρίου. Ο τίτλος “Αυστραλίας” υπάρχει γιατί η Ένωση συνεργάζεται με το ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, αλλά και προς τιμή τής Ομογένειας τής Αυστραλίας. Η Ένωση δεν οικειοποιείται κανένα τίτλο των τοπικών Παμμακεδονικών τής Αυστραλιανής Ηπείρου (ούτε και τού Παναυστραλιανού οργάνου αυτών).
Στηρίζει την κάθε εθνική προσπάθεια που θα υποβοηθήσει στην προστασία τής αξιοπρέπειας τού έθνους, γιατί δεν αποδέχεται την «Συμφωνία των Πρεσπών», η οποία νομιμοποιεί τις σλαβικές διεκδικήσεις στην Μακεδονία των Ελλήνων.

Είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε πολιτικοποίηση, ή και – ακόμα χειρότερα – κομματικοποίηση κινητοποιήσεων, με αλλότρια συνθήματα και νοήματα μακράν τού εθνικού σκοπού, από δήθεν εκπροσώπους, “μακεδονολογούντες”, αλλά άσχετους με το θέμα (καθώς είναι φανερή η έλλειψη πρόσκλησης των ειδικά γνωριζόντων το θέμα, των Ιστορικών -Σλαβολόγων), που περισσότερη ζημία προκαλούν παρά ωφέλεια.

Επίσης, είναι κάθετα αντίθετη στην οποιαδήποτε εξαργύρωση με πολιτικούς σκοπούς αυτής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας, η οποία πρέπει να είναι συνεχής πολυεπίπεδη, κυρίως στην παιδεία των νεοτέρων γενεών, οι οποίες αγνοούν τα βασικά τής Ιστορίας εν γένει. Πολλά λόγια χωρίς έργα. Οι χιλιάδες Έλληνες που κατέβηκαν στα συλλαλητήρια κινήθηκαν από αγνά αισθήματα πατριωτισμού και εθνικής περηφάνιας. Υπέροχες ψυχές, οι οποίες δυστυχώς ξεγελάστηκαν και εξαπατήθηκαν από τους «Υπεύθυνους Διοργάνωσης» που παρουσιάζονται, ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ, “ΣΩΤΗΡΕΣ” ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Κατηγορηματικά διευκρινίζεται ότι η Ένωση, παρόλο που κατηγορήθηκε και συκοφαντήθηκε από τούς περίφημους «Διοργανωτές» (που αργότερα πολιτευθήκαν), και αποκλείστηκε εσκεμμένα, εν τούτοις έπραξε το καθήκον της και θα το πράξει ξανά και εδώ, δίνοντας την στήριξή της, εφόσον φανερά και ξεκάθαρα διατυπωθούν οι διοργανωτές τής συγκέντρωσης τής 7ης Σεπτεμβρίου, καθώς και η οργάνωση και η προστασία τής οποιασδήποτε εκδήλωσης για να μην επαναληφθούν τα γεγονότα τού Πισοδερίου.

Τέλος, η οποιαδήποτε αναφορά περί τού χαρακτήρα τής Ενώσεώς μας, δηλαδή τού αν εκφράζει Παμμακεδονικές ή όχι, ή αν είναι πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο όργανο, είναι ανόητη, διχαστική, μικρόνοη, συκοφαντική, ποινικά κολάσιμη, εθνικά ολέθρια και θα αντιμετωπισθεί ως τέτοια.

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ είναι η πρώτη και η παλαιότερη τής Ελλάδος και οποιαδήποτε συλλογικότητα που ιδρύθηκε μεταγενέστερα έπεται αυτής. Η Ένωση έχει ιδρύσει δύο μεγάλα Εκθετήρια Μακεδονικών Αγώνων στις Πέτρες Αμυνταίου και πρόσφατα στον Άγιο Αθανάσιο Δοξάτου, ενώ έχει στήσει μνημείο στον Άγνωστο Μακεδονομάχο στις Πέτρες Αμυνταίου.

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτήριος Κούσουλας”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •