Προετοιμασία απάρσεως στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 845,22 μονάδες με κέρδη 1,50%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 44,42 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 1,35 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 77 έκλεισαν ανοδικά, 28 πτωτικά, και 85 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα από την αρχή της συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να ατονεί προς τα μέσα της διαπραγμάτευσης οδηγώντας τον γενικό δείκτη στο χαμηλό των 831,71 μονάδες. Στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, και κυρίως την τελευταία ώρα αυτής, το αγοραστικό ενδιαφέρον επανήλθε, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει υψηλό στις 845,28 μονάδες.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί από τις αρχές της εβδομάδας στο ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει εύθραυστο, καθώς αυτό προέρχεται κυρίως από τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής, καθώς οι τζίροι διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Η προσοχή παραμένει στραμμένη στο εξηντάλεπτο διάγραμμα του γενικού δείκτη, καθώς από τις αρχές της εβδομάδας διατηρείται με σχετική άνεση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με τις επόμενες συνεδριάσεις να κρίνονται κρίσιμες, καθώς η όποια περαιτέρω άνοδος θα κριθεί από την διάσπαση ή μη του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών (845,25 μονάδες), πάνω στον οποίο ολοκλήρωσε ο γενικός δείκτης σήμερα.

Πακέτα συνεδρίασης

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, ολοκλήρωσε πάνω από την γραμμή της ανοδικής τάσης που δημιουργήθηκε από τις αρχές του έτους, καθώς επίσης επανήλθε και πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 850 μονάδες, και την στήριξη στις 822 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε σήμερα με ελαφρώς θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (17,6 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (29,32 εκατ. τεμάχια).

Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο ημερήσιο γράφημα έκλεισε για τέταρτη διαδοχική μέρα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, παραμένοντας κάτω από την γραμμή τάσης, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.543 μονάδες, και την στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Προσπάθεια να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα κατέβαλε σήμερα ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος δεν κατάφερε να κλείσει πάνω από τον  ο κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, ολοκληρώνοντας όμως πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 10,39 εκατ. τεμάχια έναντι 20,3 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 696 μονάδες.

Η μετοχή της Βιοχάλκο έκλεισε στα 3,98 ευρώ με κέρδη 0,76%, παραμένοντας για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, καθώς και πάνω από αυτούς των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,9884 ευρώ, και η στήριξη στα 3,2708 ευρώ.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε στα 2,79 με κέρδη 4,03%, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με το σήμα πώλησης να ακυρώνονται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,9577 ευρώ, και η στήριξη στα 2,3039 ευρώ.

Η μετοχή του Σαράντη έκλεισε στα 7,96 ευρώ με απώλειες 0,50%, παραμένοντας σε πλευρική κίνηση, καθώς και μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πενήντα και διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 8,04339 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στα 7,6365 ευρώ.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,152% με πτώση 0,35%, και της δεκαετίας στο 1,957% με πτώση 0,25%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •