Που οδηγεί η σημερινή νωχελικότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 829,74 μονάδες με κέρδη 0,17%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 45,51 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 8,76 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 53 έκλεισαν ανοδικά, 44 πτωτικά, και 93 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν σήμερα στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά μετά το χθεσινό ράλι που πραγματοποιήθηκε, με τον γενικό δείκτη να διαπραγματεύεται στο εύρος των 822,75-833,17 μονάδων. Επιφυλακτικοί παρέμειναν σήμερα οι επενδυτές, αποδεικνύοντας πως τα χθεσινά σημαντικά κέρδη που πραγματοποιήθηκαν ήταν προσωρινά και κυρίως κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μιας και το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια παραμένει εύθραυστο.

Το θετικό που προέκυψε από την σημερινή συνεδρίαση, ήταν το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης στο εξηντάλεπτο γράφημα βρήκε στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (824 μονάδες), όπου ενδεχομένως στις επόμενες συνεδριάσεις κινηθεί πέριξ της περιοχής αυτής, στην προσπάθεια του να ολοκληρώσει έπειτα από τρεις εβδομάδες με θετικό πρόσημο, κάτι το οποίο συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα κατάφερε να ολοκληρώσει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στο όριο της ανοδικής γραμμής τάσης που δημιουργήθηκε από τις αρχές του έτους, παραμένοντας πάνω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, διατηρώντας αυξημένες πιθανότητες για να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, με την στήριξη να βρίσκεται στις 775 μονάδες, και με την αντίσταση στις 850 μονάδες, με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε οριζόντια, με τον όγκο να διαμορφώνεται (17,93 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (31,07 εκατ. τεμάχια). Η προσοχή στις επόμενες συνεδριάσεις συνεχίζει να παραμένει εστιασμένη, στο εάν ο γενικός δείκτης θα καταφέρει να κινηθεί προς την αντίσταση των 850 μονάδων ή όχι.

Πακέτα συνεδρίασης

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα για τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καταφέρνοντας να κλείσει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών. Το σήμα πώλησης παρέμεινε, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.543 μονάδες, και η στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν και για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος κατάφερε να κλείσει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με την προσοχή να εστιάζεται και στις επόμενες συνεδριάσεις στο εάν θα καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από αυτόν ή όχι, ενώ ολοκλήρωσε πάνω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με το σήμα πώλησης όμως να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 11,72 εκατ. τεμάχια έναντι 21,58 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 830 μονάδες, με την στήριξη πλέον στις 583 μονάδες.

Η μετοχή της Ιντρακάτ έκλεισε στα 1,75 ευρώ αμετάβλητη, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,9537 ευρώ, και η στήριξη στα 1,6604 ευρώ.

Η μετοχή της Άβακα έκλεισε στα 0,768 ευρώ με κέρδη 1,19%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται οριακά, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,8387 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 0,6733 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντραλότ έκλεισε στα 0,50 ευρώ αμετάβλητη, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, καθώς και πάνω από αυτούς των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,5212 ευρώ, και η στήριξη στα 0,4171 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντρακόμ έκλεισε στα 0,946 ευρώ με πτώση 0,32%, παραμένοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,0578 ευρώ, και η στήριξη στα 0,8479 ευρώ.

Μικτή εικόνα καταγράφηκε σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,171% με πτώση 0,26%, και της δεκαετίας στο 1,995% με οριακά κέρδη 0,05%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •