Σημαντική ανακάλυψη που προλαμβάνει την λοίμωξη και την σήψη του αίματος

Η T2 Biosystems, Inc., ένας μελλοντικός ηγέτης στην ανάπτυξη και εμπορία καινοτόμων ιατρικών διαγνωστικών προϊόντων για κρίσιμες ανεκπλήρωτες ανάγκες στην υγειονομική περίθαλψη, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα Κέντρα Ηνωμένων Πολιτειών για Medicare & Medicaid Services (CMS) χορήγησαν έγκριση για μια νέα τεχνολογία Add (NTAP) για τον πίνακα T2Bacteria® για το 2020.

Ο Πίνακας T2Bacteria, ο πρώτος και ο μόνος έλεγχος που εκκαθαρίστηκε από την FDA, για την ταυτοποίηση βακτηριακών παθογενειών που προκαλούν σήψη απευθείας από το αίμα σε 3 έως 5 ώρες, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει καλλιέργεια αίματος, αποτελεί πλέον τον πρώτο και μοναδικό in vitro διαγνωστικό έλεγχο που έλαβε ποτέ έγκριση για το NTAP.

Στον τελικό κανόνα του συστήματος μελλοντικών πληρωμών για το 2020, το CMS εξήγησε ότι “η ομάδα δοκιμών T2Bacteria αντιπροσωπεύει σημαντική κλινική βελτίωση σε σχέση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, επειδή μειώνει το ποσοστό ασθενών σε θεραπεία, μειώνοντας έτσι τον ρυθμό μεταγενέστερης διαγνωστικής ή θεραπευτικής παρέμβασης ως διάρκεια παραμονής και θνησιμότητας που προκαλείται από τη σήψη που προκαλεί βακτηριακές λοιμώξεις. ”

“Με την έγκριση του NTAP για τον πίνακα T2Bacteria, το CMS επιβεβαίωσε ότι η ομάδα T2Bacteria αντιπροσωπεύει σημαντική κλινική βελτίωση σε σχέση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες”, δήλωσε ο John McDonough, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της T2 Biosystems. “Η εισαγωγή του πάνελ T2Bacteria έχει μεταβάλει την πορεία της κλινικής θεραπείας με διάφορους τρόπους και αυτή η νέα ονομασία θα εξασφαλίσει αυξημένη πρόσβαση σε αυτό το πρωτοποριακό, άμεσο από το αίμα ταχεία διάγνωση για ασθενείς που είναι ύποπτοι για λοίμωξη αίματος ή σήψη”.

Με αυτή την ονομασία, τα νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών που νοσηλεύονται ασθενείς με σηψαιμία, θα είναι πλέον επιλέξιμοι για ένα NTAP, πέραν του κανονικού ποσού πληρωμής. Στον τελικό κανόνα, το CMS καθόρισε ένα μέγιστο ποσό NTAP ύψους $97,50 για το πάνελ T2Bacteria επιπρόσθετα με την επιστροφή που βασίζεται στη διάγνωση (MS-DRG) που λαμβάνουν τα νοσοκομεία στο πλαίσιο του Προγράμματος Προσωρινού Προγράμματος Πληρωμών (IPPS) του νοσοκομείου Medicare.

Τα νοσοκομεία θα είναι επιλέξιμα για το NTAP για οποιεσδήποτε δοκιμασίες πειραματόζωων T2Bacteria στο νοσοκομείο που εκτελούνται σε ασθενείς με Medicare από την 1η Οκτωβρίου 2019. Η μέγιστη επιστροφή NTAP για μια ειδική περίπτωση που αφορά τη χρήση του πάνελ T2Bacteria είναι $97,50 επιπλέον της συνήθους νοσοκομειακής πληρωμής με τους κατάλληλους κωδικούς MS-DRG σήψης. Υπάρχουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια ασθενείς με Medicare στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι εγγεγραμμένοι για Medicare υπηρεσίες.

Ο πίνακας T2Bacteria είναι ένα από τα διάφορα πάνελ που είναι εγκεκριμένα ή βρίσκονται σε εξέλιξη και λειτουργούν με το T2Dx® Instrument της Εταιρείας, το οποίο τροφοδοτείται από μικροσκοπικό μαγνητικό συντονισμό.

Πηγή:finance.yahoo.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •