Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ «άναψε το πράσινο φως» στον Donald Trump, ώστε να χρησιμοποιήσει δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να χτίσει τοίχο στα σύνορα με το Μεξικό.

Η απόφαση επιτρέπει στον Trump να ανακατευθύνει περίπου 2,5 δισ. δολάρια που εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο για το Πεντάγωνο, ώστε να βοηθήσει στην κατασκευή του τοίχους που υποσχέθηκε κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικό. Η διοίκηση Trump σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τα 2,5 δισ. δολάρια σε τέσσερις συμβάσεις ώστε να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα τμήματα φράχτη στην Αριζόνα, Καλιφόρνια και το Νέο Μεξικό με πιο ισχυρή περίφραξη.

Οι πέντε συντηρητικοί δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου συμφώνησαν να εμποδίσουν μια απόφαση στα ομοσπονδιακά δικαστήρια που εμπόδισε τον Trump να δαπανήσει τα χρήματα στις συμβάσεις για το τοίχος, με βάση το γεγονός ότι το Κογκρέσο δεν εξουσιοδότησε συγκεκριμένα τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν κατά αυτόν τον τρόπο. Οι τέσσερις φιλελεύθεροι δικαστές του δικαστηρίου δεν θα επέτρεπαν την έναρξη της κατασκευής. Η απόφαση των δικαστών να άρει το πάγωμα των χρημάτων επιτρέπει στον Trump να σημειώσει πρόοδο σε μια μεγάλη υπόσχεση που είχε δώσει στην καμπάνια του 2016. Ο Trump γιόρτασε την απόφαση γράφοντας στο Twitter:

Πηγή:theguardian.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •