Προβλήματα με τα δρομολόγια αεροπλάνων στην Ιταλία

Αναμενόμενα μεν, προβλήματα δε, καταγράφονται σήμερα στις αερομεταφορές στην Ιταλία, λόγω στάσης εργασίας του προσωπικού καμπίνας και εδάφους, η οποία οδήγησε στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων.

Έπειτα από έκκληση του υπερ-συνδικάτου Filt Cgil-Fit Cisl-Uiltrasporti οι πιλότοι, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδας) ως τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας)

Αίτημά τους είναι η ευρεία μεταρρύθμιση του τομέα, η υιοθέτηση πιο αυστηρών κανόνων που να πλαισιώνουν τον ανταγωνισμό, αλλά και μέτρων κατά των αθέμιτων πρακτικών που υιοθετούν ολοένα και περισσότερες εταιρείες σε ό,τι αφορά το μισθολογικό και τα συμβόλαια των εργαζομένων.

Σε αυτήν την κινητοποίηση προστίθεται η 24ωρη απεργία του προσωπικού της Alitalia, της κρατικής εταιρείας αερομεταφορών της Ιταλίας, που αντιμετωπίζει προβλήματα, το οποίο ανησυχεί για τη βιωσιμότητα και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που εξετάζεται αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Alitalia ανακοίνωσε την ακύρωση 113 πτήσεων, ενώ άλλες εταιρείες αναδιαμόρφωσαν το πρόγραμμά τους, χωρίς όμως να αναφέρουν πόσες πτήσεις ακύρωσαν.

Στο Μιλάνο τα προβλήματα αναμένεται να συνεχιστούν μετά το κλείσιμο το Σάββατο (27/07) και για τρεις μήνες, για έργα του αεροδρομίου Λινάτε. Οι πτήσεις θα κατευθύνονται στο Μαλπένσα, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της περιοχής ή σε αυτό του Μπέργκαμο.

Πηγή:newsbeast.gr

  •  
    6
    Shares
  •  
  •  
  • 6
  •