Ντόπινγκ: Η απειλή του Grexit προκάλεσε επείγουσα συνάντηση Αυγενάκη-Μαυρωτά κλπ

Του Χρήστου Παπαθεοφάνους

Το τελεσίγραφο της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ (WADA), περί άμεσης άρσης της πιστοποίησης του ελληνικού εργαστηρίου, λόγω του ότι εδώ και 13 δεν έχει συμμορφωθεί στα διεθνή στάνταρ (ISL), είχε ως συνέπεια την πραγματοποίηση εσπευσμένης συνάντησης μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Ουσιαστικά η χώρας μας απειλήθηκε με αποκλεισμό, γεγονός που θα ήταν άκρως ντροπιαστικό.

Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε να προωθηθεί άμεσα η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με κεντρικό άξονα την υπαγωγή του εργαστηρίου στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, εξέλιξη η οποία, μαζί με την απαραίτητη χρηματοδότηση, θα λύσει τα ζητήματα ISL, απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο τιμωρίας της χώρας από τον WADA.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί – Ντόπινγκ είχε διαπιστώσει τη δραματική μείωση σε εξειδικευμένο προσωπικό (υποστελέχωση στο 50%), τον ξεπερασμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις εξοπλισμό και την έλλειψη επικυρώσεων, για τις μεθόδους επιβεβαίωσης απαγορευμένων ουσιών, και είχε δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μερικών μηνών για να διορθωθεί η δομική ανεπάρκεια.

Όπως ανακοινώθηκε, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και στο “SOS” του “Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ” κλήθηκε πλέον να ανταποκριθεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου.

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη οι Ιωάννης Αγγελής, διευθυντής του “Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ” και Δημήτρης Κλέτσας, διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

 

  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •