Καμία αποκάλυψη για τα τηλεοπτικά του ποδοσφαίρου από Αυγενάκη και Λυσάνδρου-Σήμα κινδύνου για αγώνες σε άδεια γήπεδα από τον υφυπουργό αθλητισμού

Του  Χρήστου Παπαθεοφάνους

Δεν θέλησαν να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες που ειπώθηκαν στη μεταξύ τους απογευματινή συνάντηση (25/7) ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου.

Το πιο φλέγον… ζήτημα των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών κατηγοριών είναι τα τηλεοπτικά, όμως αμφότεροι οι θεσμικοί παράγοντες απέφυγαν να μιλήσουν δημόσια για αυτό παρότι το συζήτησαν. Μην ξεχνάμε ότι σε ένα μήνα αρχίζει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και κάποιες ΠΑΕ είναι στον αέρα… σχετικά με τη νέα τους τηλεοπτική «στέγη».

Στόχος του κυρίου Αυγενάκη και της κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα είναι το νοικοκύρεμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μετά το τέλος της ωριαίας συνάντησης, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής της κορυφαίας εν Ελλάδι κατηγορίας ποδοσφαίρου, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για άμεσα αποτελέσματα.

Συνοπτικά οι δηλώσεις του:

«Κάναμε μια πρώτη συζήτηση επί συγκεκριμένης ατζέντας και είμαι βέβαιος, επειδή είδα πολύ καλή διάθεση και όρεξη, ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε και τα πρώτα αποτελέσματα της μεταξύ μας επικοινωνίας.

Συζητήσαμε επί συγκεκριμένων θεμάτων, με βασικούς άξονες το θέμα της ασφάλειας των διοργανώσεων, της διαφάνειας και της αναβάθμισης όλων των διαδικασιών. Προσπαθήσαμε να θέσουμε ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων οι οποίες βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα εκτελεστούν».

Ο φόβος του Αυγενάκη για άδειες εξέδρες

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του αθλητισμού της χώρας μας επανέλαβε την πρόθεσή του για επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα κρούοντας παράλληλα το καμπανάκι για αγώνες σε άδεια γήπεδα. Επίσης τόνισε ότι: «Το υπουργείο αυτό είναι υπουργείο αθλητισμού και όχι υπουργείο ποδοσφαίρου», δείχνοντας για πολλοστή φορά το ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό στο σύνολό του.

Συνοπτικά δήλωσε:

«Συζητήσαμε για πάρα πολλά θέματα, που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ξεχωρίσαμε κάποια από αυτά, για τα οποία συμφωνήσαμε να τα δουλέψουμε πιο αναλυτικά, το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας και σε ελάχιστες εβδομάδες ξεκινάει το πρωτάθλημα. Ξεχωρίσαμε, πάνω από όλα, το θέμα της βίας και των προβλημάτων που είδαμε να εξελίσσονται στα ελληνικά γήπεδα το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, βάλαμε πρώτα το θέμα της πρόληψης, που μας αφορά όλους.

Αν δεν δουλέψουμε νωρίς, έγκαιρα, σωστά, για να χτίσουμε χαρακτήρες, να φτιάξουμε προσωπικότητες, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, προκειμένου οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν τους αγώνες και οι οικογένειες να ξαναβρεθούν στα ελληνικά γήπεδα, πολύ φοβάμαι ότι θα δίνονται αγώνες με άδειες κερκίδες, κάτι το οποίο δεν το θέλει κανένας, φαντάζομαι.

Το υπουργείο αυτό είναι υπουργείο αθλητισμού και όχι υπουργείο ποδοσφαίρου».

Η βία και ο Ολυμπιακός πρωταγωνίστησαν στη συνάντηση Αυγενάκη-Βασιλακόπουλου

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ – ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (25-7-2019)

Τα θέματα της συμμετοχής ή μη της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στην BASKET LEAGUE και της βίας αποτέλεσαν τους κεντρικούς άξονες της συζήτησης (πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι) μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη (για μια ακόμη φορά μίλησε για την επιστροφή των παιδιών και των οικογενειών στα γήπεδα) και του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλο. Το παρών έδωσε και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Σε ότι αφορά στο πρόβλημα με το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας και τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να συμμετάσχουν, αρκεί να επιδειχθεί απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές διάθεση, προκειμένου να ανευρεθεί μια επωφελής λύση.

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί το νόμιμο του τρόπου, η απόλυτη διαφάνεια και η έξωθεν καλή μαρτυρία, προς την κοινωνία που παρακολουθεί με τόσο ενδιαφέρον.

Συνάντηση για το «Ράλι Ακρόπολης»

Αύριο (26/7) στις 9.30 το πρωί ο υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει  συνάντηση με τον Χρήστο Δήμα (Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία) και τοπικούς παράγοντες του νομού Κορινθίας με θέμα συζήτησης το «Ράλι Ακρόπολης».

 

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •