Washington Post: Την Τρίτη θα αποφασιστούν τυχόν κυρώσεις στην Τουρκία

Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας Washington Post, ο Λευκός Οίκος -δηλαδή ο Πρόεδρος Τραμπ– προσκάλεσε γερουσιαστές, μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σε συνάντηση την Τρίτη για να συζητήσουν τις πιθανές κυρώσεις, στο πλαίσιο του νόμου CAATSA (Αντιμετώπισης Αντιπάλων της Αμερικής) εναντίον της Τουρκίας.

Η συνάντηση, που προγραμματίστηκε για την Τρίτη στις 4 μ.μ., επιβεβαιώθηκε από δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αντίγραφο της οποίας είδε και η δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post, Seung Min Kim.

Είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο State Dining Room του Λευκού Οίκου και στη συνάντηση θα παραβρεθούν αυστηρά οι παραλήπτες της πρόσκλησης, σημείωσε η εφημερίδα, η οποία αποκάλυψε ακόμα ότι ο θέμα που αναγράφεται στην πρόσκληση, που διανεμήθηκε στους γερουσιαστές «εξ ονόματος του Προέδρου Trump», είναι: «Κυρώσεις στην Τουρκία».

Την προηγούμενη εβδομάδα η Τουρκία άρχισε να παραλαμβάνει τα πρώτα τμήματα του ρωσικού συστήματος S-400.

Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποπομπή της Τουρκίας απ’ το πρόγραμμα των F-35.

Την Πέμπτη, αρχικά ο Τραμπ φάνηκε να βάζει φρένο στη διαφαινόμενη κλιμακωτή αντίδραση των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να υπαναχωρεί, αποκλείοντας το ενδεχόμενο κυρώσεων προς την Άγκυρα, τουλάχιστον για την ώρα.

«Όχι, δεν το εξετάζουμε αυτό, αυτή τη στιγμή. Όχι», απάντησε ο Τραμπ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο Οβάλ Γραφείο.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο Τραμπ ανασκεύασε μερικώς τα όσα είχε πει νωρίτερα.

Σε ερώτηση που του έγινε εάν ο ίδιος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο κυρώσεων, απάντησε πως «Είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση για πολλούς λόγους. Το εξετάζουμε. Θα δούμε τι θα κάνουμε».

Το TRIBUNE οφείλει να υπενθυμίσει ότι ουδέποτε αμφισβήτησε την αποφασιστικότητα του αμερικανικού κράτους να τιμωρήσει την τουρκική αποστασία, παρά τις παλινωδίες του προέδρου Τραμπ.

Πηγή:tribune.gr