Συνεχίστηκαν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 870,58 μονάδες με άνοδο 0,30%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 89,93 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 36,16 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 63 έκλεισαν ανοδικά, 53 πτωτικά, και 74 παρέμειναν αμετάβλητες.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε θετικό έδαφος, φθάνοντας ως το υψηλό των 877,08 μονάδων, και καταγράφοντας χαμηλό στις 866,80 μονάδες. Προς τα μέσα της διαπραγμάτευσης, το αρχικό αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε άρχισε σταδιακά να περιορίζεται,  με αρκετές μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να ολοκληρώνουν με αρνητικό πρόσημο. Από την σημερινή συνεδρίαση ξεχώρισαν σε κέρδη οι μετοχές των ΔΕΗ, Eurobank, Τιτάνα, Άβακα, Αττική Τράπεζα, Κέκρωπας, και Έλτον, με το κερδοσκοπικό παιχνίδι στην μετοχή της ΔΕΗ να συνεχίζεται, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο σενάριο για την επόμενη μέρα της εταιρείας, με αποτέλεσμα την έντονη μεταβλητότητα της μετοχής.

Η μετοχή του Τιτάνα κατέγραψε σήμερα σημαντικά κέρδη, στον απόηχο της πετυχημένης δημόσιας πρότασης σε ποσοστό 93% για την μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό, και την εισαγωγή στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών με παράλληλη διαπραγμάτευση σε Παρίσι και Αθήνα από τις 23 Ιουλίου 2019.
Οι μετοχές του Τιτάνα που δεν αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση, θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του squeeze out, με αντάλλαγμα ίσο με €19,64 ευρώ, και για τους  κατόχους Προνομιούχων Μετοχών με €18,98 ευρώ.

Πακέτα συνεδρίασης

Η Beta Χρηματιστηριακή ξεκίνησε την κάλυψη της Quest Συμμετοχών, θέτοντας τιμή στόχο τα 25,99 ευρώ, και σύσταση overweight.

Η UBS προέβη σε αύξηση της τιμής στόχου για την μετοχή της Motor Oil, στα 25 ευρώ από 24 προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση neutral, καθώς και σε αύξηση της τιμής στόχου για την μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, με τιμή τα 9 ευρώ από 8,3 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση σε neutral.

Δεν κατάφερε να κλείσει κοντά στα υψηλά ημέρας ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 884 μονάδες, και η στήριξη στις 820 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (30,48 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (35,52 εκατ. τεμάχια). Στο εξηντάλεπτο γράφημα, ο γενικός δείκτης κατάφερε να κλείσει  πάνω από την αντίσταση του κινητού μέσου όρου των πενήντα ημερών (849 μονάδες), όχι όμως και πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, παρουσιάζοντας σαφή σημάδια αδυναμίας, με την αυριανή συνεδρίαση να κρίνεται κρίσιμη, στο εάν θα διευρύνει την αντίδραση, προσπαθώντας να κλείσει το gap που δημιουργήθηκε στις 878 μονάδες.

Διατήρησε και σήμερα την ανοδική του πορεία ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος στο ημερήσιο γράφημα έκλεισε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.415 μονάδες, και την στήριξη στις 1.222 μονάδες, με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 6,58 εκατ. τεμάχια, έναντι 6,68 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 2,25 ευρώ με κέρδη 3,40%, διατηρώντας το σήμα πώλησης, με την μετοχή να ολοκληρώνει πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,4869 ευρώ, και η στήριξη στα 1,7415 ευρώ.

Η μετοχή του Άβακα έκλεισε στα 0,698 ευρώ με κέρδη 4,80%, ολοκληρώνοντας στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,7264 ευρώ, και η στήριξη στα 0,5946 ευρώ.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,151% με οριακή πτώση 0,09%, και της δεκαετίας στο 2,135% με πτώση 0,74%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

  •  
    23
    Shares
  •  
  •  
  • 23
  •