Συνεδρίαση δύο ταχυτήτων σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 855,91 μονάδες με άνοδο 0,54%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 59,31 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 4,06 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 66 έκλεισαν ανοδικά, 45 πτωτικά, και 81 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν στην σημερινή συνεδρίαση, με τον γενικό δείκτη να διαπραγματεύεται στο εύρος των 858,49-847,60 μονάδων. Η μετοχή της ΔΕΗ δέχθηκε σημαντικές πιέσεις σήμερα, με αυτές των Cenergy, Εθνικής και Τιτάνα να ξεχωρίζουν σε κέρδη. Για ακόμη μία φορά, την παράσταση έκλεψαν οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τους επενδυτές να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρων τους, καθώς Τράπεζα Αττικής, Ιντρακόμ, Κέκροπας, Κουές, MIG, και Ολυμπιακή Τεχνική ολοκλήρωσαν με σημαντικά κέρδη.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, παρέμεινε κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, με το σήμα πώλησης να διατηρείται για πέμπτη μέρα, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 884 μονάδες, και η στήριξη στις 820 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε με ελαφρώς θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (25,36 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (36,38 εκατ. τεμάχια). Στο εξηντάλεπτο γράφημα, ο γενικός δείκτης δείχνει να βρίσκει αντίσταση στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (859 μονάδες), όπου εάν στις επόμενες συνεδριάσεις δεν καταφέρει να τον διασπάσει, τότε θα κινηθεί προς χαμηλότερα επίπεδα, διασπώντας πτωτικά την στήριξη του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών (846 μονάδες).

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα για τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος στο ημερήσιο γράφημα έκλεισε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.415 μονάδες, και η στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Προσπάθεια να εξέλθει των κρίσιμων τεχνικών επιπέδων κατέβαλε σήμερα ο τραπεζικός δείκτης, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 713 μονάδες.

Η μετοχή του Κέκρωπα έκλεισε στα 3,62 ευρώ με άνοδο 4,93%, ολοκληρώνοντας κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, αυξάνοντας τις πιθανότητες για συνέχιση της ανοδικής του τάσης και στις επόμενες συνεδριάσεις, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,0805 ευρώ, και η στήριξη στα 2,5288 ευρώ.

Η μετοχή της Ολυμπιακής Τεχνικής έκλεισε στα 2,38 ευρώ με άνοδο 6,25%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, καθώς και πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,6612 ευρώ, και η στήριξη στα 1,9866 ευρώ.

Πάνω από 12,5 δισ. ήταν οι προσφορές για την ομολογιακή έκδοση διάρκειας επτά ετών, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,9%, και το κουπόνι στο 1,875%. Αναμένεται να αντληθούν περί τα 2,5 δισ. ευρώ, καλύπτοντας τον ετήσιο στόχο.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα για την πλειοψηφία των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,203% με πτώση 1,07%, και της δεκαετίας στο 2,241% με οριακή άνοδο 0,09%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •