Οι βρετανικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη του ατόμου που διέρρεε απόρρητα έγγραφα

Ο ύποπτος πίσω από τη διαρροή εμπιστευτικών σημειωμάτων από τον πρεσβευτή της Βρετανίας στην Ουάσιγκτον έχει εντοπιστεί, ανέφερε η εφημερίδα Sunday Times.

Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει έρευνα, ώστε να βρουν τον υπεύθυνο για τη διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιεύει η Mail την Κυριακή. Η αντιτρομοκρατική αστυνομία έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα. Σύμφωνα με τους Sunday Times, οι οποίοι ανέφεραν ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, είχε εντοπιστεί ένας ύποπτος και είχαν αποκλειστεί οι προτάσεις ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα χακαρίσματος από ένα ξένο κράτος.

“Νομίζουν ότι ξέρουν ποιος έκανε τη διαρροή”, ανέφερε μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή. “Είναι τώρα μια περίπτωση κατασκευής μιας υπόθεσης που θα σταθεί στο δικαστήριο. Ήταν κάποιος που είχε πρόσβαση σε ιστορικά αρχεία. Πήγαν και άρπαξαν ένα μέρος από το υλικό. Ήταν αρκετά αργό. ”
Τόσο η εφημερίδα Sunday Times όσο και η Mail της Κυριακής, ανέφεραν ότι αξιωματούχοι της υπηρεσίας κατασκοπείας της GCHQ πρόκειται να συμμετάσχουν στην έρευνα ώστε να βρουν τον ύποπτο, εξετάζοντας αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφώνου. Η Mail της Κυριακής δημοσίευσε σημειώματα από τον Kim Darroch, στα οποία περιγράφει τη διοίκηση του Donald Trump ως “άκαμπτη” και “δυσλειτουργική”, προκαλώντας την οργισμένη απάντηση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και κάνοντας τον απεσταλμένο να ανακοινώσει την παραίτησή του. Έχει πλέον δημοσιεύσει περαιτέρω σημειώματα από τον Darroch, παραβιάζοντας μια προειδοποίηση της αστυνομίας ότι μπορεί να είναι μια εγκληματική πράξη.

Πηγή:theguardian.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •