Ντόναλντ Τραμπ: Τα ψηφιακά νομίσματα διευκολύνουν την παρανομία

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπμ αναφέρθηκε στο Bitcoin και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα, υποστηρίζοντας ότι “διευκολύνουν την παράνομη συμπεριφορά”. Μέσω του Twitter, αναφέρθηκε και στο Facebook και το σχέδιο για την δημιουργεία του Libra.

“Δεν είμαι οπαδός του Bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων, τα οποία δεν είναι χρήματα και των οποίων η αξία είναι εξαιρετικά ασταθής και βασίζεται σε αέρα”, ανέφερε. “Τα μη ρυθμιζόμενα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να διευκολύνουν την παράνομη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων ….” Το Facebook, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα μπει στην παγκόσμια σκηνή κρυπτογράφησης με το δικό του νόμισμα.

Το έργο έχει γίνει αποδεκτό ως πύλη για τη δημιουργία μαζικής υιοθέτησης παγκόσμιου ψηφιακού χρήματος, αλλά σαφώς όχι στα μάτια του Trump. “…. Ομοίως, το «εικονικό νόμισμα» του Facebook Libra θα έχει ελάχιστη στάση ή αξιοπιστία», υποσκάπτει. “Εάν το Facebook και άλλες εταιρείες επιθυμούν να γίνουν τράπεζες, πρέπει να αναζητήσουν έναν νέο Χάρτη Τραπεζών και να υπαχθούν σε όλους τους Τραπεζικούς Κανονισμούς, όπως και άλλες Εθνικές και Διεθνείς Τράπεζες”.

Πηγή:express.co.uk