Σοκ και δέος στις αγορές, ακυρώνεται η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, αύξηση κεφαλαίου του 2019!

Η Anheuser-Busch InBev δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα προβεί στην αρχική δημόσια προσφορά της μονάδας της Ασίας-Ειρηνικού, Budweiser Brewing Company APAC, στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η Budweiser APAC, είναι η γνωστή γιγαντιαία εταιρία με 50 μάρκες μπύρας, στις οποίες  περιλαμβάνονται οι μαρκες  Corona και Stella Artois!
Η εταιρεία δήλωσε ότι η απόφαση οφείλεται σε «διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των επικρατούντων συνθηκών της αγοράς».
Κατ ουσίαν, δεν δοθηκαν προσφορές στην τιμη που ηθελε. Είχε οριστεί να είναι η μεγαλύτερη εισαγωγή εταιρίας στο χρηματιστηριο σε όλο τον κόσμο το 2019. Η εταιρεία είχε προσπαθήσει να αυξήσει με αυτη τα κεφάλαι της μέχρι και 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κίνηση, αποτελέι χτύπημα για τις μεγάλες εισαγωγες εταιριών στο χρηματιστηριο του Χονγκ Κονγκ, θεωρούμενο ως ένα βαρόμετρο για τις μελλοντικές μεγάλες πωλήσεις μεριδίων, όπως η εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ της Alibaba. Καποιοι θεωρουν οτι αποτελεί αποτέλεσμα του εμπορικού πολέμου Κινας -ΗΠΑ, Ομως πιθανότερα προμηνύει αδυναμία στις χρηματιστηριακές αγορές και την ελευση παγκόσμιας κρίσης του 2020.

new-economy.gr

πηγη ρεπορταζ : cnbc.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •