Θα συνεχιστεί η αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 861,57 μονάδες με άνοδο 2,50%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 68,07 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 2,51 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 91 έκλεισαν ανοδικά, 25 πτωτικά, και 74 παρέμειναν αμετάβλητες.

Από την έναρξη της διαπραγμάτευσης επικράτησαν ανοδικές τάσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να φθάνει έως και το υψηλό των 864,16 μονάδων. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, κυρίως στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οδήγησαν στην σημερινή αντίδραση, της οποίας η διάρκεια αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις επόμενες δύο συνεδριάσεις.

Ιδιαίτερες ανησυχίες προκάλεσε το γεγονός, ότι τζίρος και όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα των προηγούμενων συνεδριάσεων, δημιουργώντας αμφιβολίες το κατά πόσο η σημερινή αντίδραση θα έχει διάρκεια. Αξίζει να σημειωθεί, πως το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως προς τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αποτυπώνοντας την πρόθεση των επενδυτών να συνεχίσουν τις τοποθετήσεις τους προς τις μετοχές του δείκτη FTSEM, θεωρώντας ικανοποιητικές τις αποτιμήσεις στα τρέχοντα επίπεδα, αλλά και πως για μερικές από τις μετοχές αυτές υπάρχει growth story.

Σημαντικά κέρδη σήμερα για τον γενικό δείκτη, όπου στο ημερήσιο γράφημα παρέμεινε κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να ακυρώνεται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 938 μονάδες, και η στήριξη στις 820 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε με ελαφριά θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (32,28 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (39,61 εκατ. τεμάχια).

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος στο ημερήσιο γράφημα έκλεισε μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 8,33 εκατ. τεμάχια έναντι 7,08 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.415 μονάδες, και η στήριξη στις 1.222 μονάδες, ενώ ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε με θετική κλίση.

Παρέμεινε σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα και σήμερα ο τραπεζικός δείκτης, καθώς στο ημερήσιο γράφημα έκλεισε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης, με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 22,01 εκατ. τεμάχια έναντι 27,84 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 713 μονάδες.

Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 1,668 ευρώ με άνοδο 4,25%, ολοκληρώνοντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει για δεύτερη διαδοχική μέρα, και με την προσοχή να εστιάζεται στις επόμενες συνεδριάσεις και στο εάν θα παραμείνει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,9949 ευρώ, και η στήριξη στα 1,4434 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 2,33 ευρώ με άνοδο 4,53%, βρίσκοντας στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,5057 ευρώ, και η στήριξη στον ΚΜΟ50 ημερών, στα 2,2046 ευρώ.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε στα 2,906 ευρώ με άνοδο 7,63%, με το σήμα πώλησης να διατηρείται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,2907 ευρώ, και η στήριξη στα 2,0188 ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank έκλεισε στα 0,83 ευρώ με άνοδο 3,49%, με το σήμα πώλησης να παραμένει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,9134 ευρώ, και η στήριξη στον ΚΜΟ50 ημερών, στα 0,799 ευρώ.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,298% με άνοδο 0,54%, και της δεκαετίας στο 2,298% με άνοδο 0,44%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

 

  •  
    36
    Shares
  •  
  •  
  • 36
  •