Λευτέρης Αυγενάκης:«Ήταν επιλογή μου το υπουργείο αθλητισμού»

Ρεπορτάζ Χρήστος Παπαθεοφάνους

Το new-economy.gr βρέθηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στην αθλητική ηγεσία της Ελλάδας και έχει όλο το ρεπορτάζ.

Κατευθείαν στα βαθιά είναι αποφασισμένος να μπει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης όπως φάνηκε τόσο στην τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον Γιώργο Βασιλειάδη, όσο και στην πρώτη γνωριμία που είχε με τους αθλητικούς συντάκτες λίγα λεπτά μετά στο γραφείο του.

Ευδιάθετος και ορεξάτος για δουλειά φάνηκε από την πρώτη κιόλας μέρα ο βουλευτής του Ηρακλείου Κρήτης.

Από το νέο του χώρο απάντησε στην ερώτηση που του έκανε ο γράφων για το αν περίμενε να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο ως εξής: “Ήταν επιλογή μου το υπουργείο αθλητισμού. Αγαπώ τον αθλητισμό”. Μάλιστα αποκάλυψε ότι του θύμισε ένας δημοσιογράφος ότι στα μέσα της δεκαετίας του 2000 είχε διοργανώσει ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο του Εργοτέλη (Μαρτινέγκο).

Σε μια άλλη ερώτηση του γράφοντος σχετικά με τις “καυτές πατάτες” που αναλαμβάνει η απάντησή του ήταν: “Όλα τα υπουργεία είναι πλέον καυτές πατάτες”.

Στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής είπε ότι “πάμε να βάλουμε πολλά γκολ”, ενώ απευθυνόμενος στον απερχόμενο (πια) υπουργό ο οποίος αστειευόμενος είπε ότι “κάτι κακό έκανε στον αρχηγό του (εννοεί τον Μητσοτάκη) και τον έκανε υπουργό Αθλητισμού”, δήλωσε τα ακόλουθα: “Δεν το βλέπω ως τιμωρία, αλλά ως ευκαιρία”.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ως υφυπουργός Αθλητισμού, είπε ακόμη τα ακόλουθα: “Επιδιώκουμε να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και όχι πολυτέλεια. Αποσκοπούμε στο να γίνει προσβάσιμος ο αθλητισμός ο οποίος από την αρχαιότητα αποτελεί τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Ο αθλητισμός έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα και θέλουμε να διαμορφώσουμε αθλητική νοοτροπία στους νέους. Η παράταξή μας δίνει τεράστια σημασία στον αθλητισμό”.

Για τον προκάτοχό του είπε ότι θα κρατήσει τα θετικά και προέτρεψε τους νέους του συνεργάτες να συνεργαστούν μαζί του με ειλικρίνεια και αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ελληνικό λαό και τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, ενώ θεωρεί μεγάλη τιμή που ανέλαβε το εν λόγω υπουργείο.

Για τις επιτυχίες του νέου υπουργού στις δύσκολες αποστολές που ανέλαβε στο παρελθόν έκανε λόγο η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που επιλέχτηκε στο συγκεκριμένο πόστο.

Ο πρώην πλέον υπουργός Αθλητισμού  Γιώργος Βασιλειάδης, είπε: “Κάναμε αγώνες για να κρατήσουμε όρθιο το αθλητικό οικοδόμημα. Προσπαθήσαμε να λύσουμε θεσμικά ζητήματα που ταλαιπώρησαν τον αθλητισμό, φέραμε ηρεμία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δουλέψαμε καλά και σκληρά, ανοίξαμε νέους δρόμους και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Ζητώ συγνώμη απ’ όσους αδίκησα”.

Τέλος φεύγοντας από την αίθουσα είπε στον δημοσιογράφο Άρη Ασβεστά: “Γεια σου Ασβεστά δύναμη”.
Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι ένας από τους δημοσιογράφους που τραπέζωσε ο προκάτοχός του (Κοντονής) την Μεγάλη Δευτέρα του 2017 σε ταβέρνα της Καισαριανής, γεγονός που αντιλήφθηκαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού και αντέδρασαν σχετικά ήρεμα.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο (http://new-economy.gr/2019/07/08/pos-na-min-xasei-o-syriza-otan/).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •