Σημάδια επιβράδυνσης για την ινδική οικονομία

Κατά τη διάρκεια των εκλογών όπως αυτή, ο εξερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Ινδίας ανακοινώνει μόνο έναν «προσωρινό προϋπολογισμό», υπό την προϋπόθεση ότι η επόμενη κυβέρνηση θα θέσει διαφορετικές προτεραιότητες. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi θα επανεκλεγεί, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι ο προϋπολογισμός που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί σήμερα δεν θα φαίνεται πολύ διαφορετικός.

Θα πρέπει:

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman, αντιμετωπίζει διαφορετικούς όρους από τον προκάτοχό του. Κατά τους μήνες από τον ενδιάμεσο προϋπολογισμό, η οικονομία της Ινδίας έχει κάνει μια στροφή προς το χειρότερο. Τον Μάιο, ανακοινώθηκε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε μόλις 5,8% κατά τους τρεις πρώτους μήνες, σημαντικά χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.

Ο μουσώνας – ζωτικός για την ανάπτυξη στη γεωργία, που απασχολεί τους μισούς ή περισσότερους εργαζόμενους – έχει υποεκτιμηθεί. Η βροχή τον Ιούνιο ήταν ένα τρίτο λιγότερο από το αναμενόμενο, καθώς ήταν ο πέμπτος ξηρότερος Ιούνιος των τελευταίων εκατό ετών.

Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση των καταναλωτών στην Ινδία θα υποστεί περαιτέρω πίεση και ότι η κυβέρνηση αναμένεται να παρέμβει ώστε να υποστηρίξει τις δαπάνες και να παράσχει ευημερία.

Πηγή:gulfnews.com

  •  
    6
    Shares
  •  
  •  
  • 6
  •