Μιά μυστηριώδης ιστορία fake news που συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη

Του Ιωάννη Κουκουφίκη.

Μια πληροφορία που κάνει το γύρο του κόσμου και πως τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης-πολέμιοι των κρυπτονομισμάτων- την μετατρέπουν σε fake news!

Σε δύο εγκαταλειμμένα εργοστάσια, οι ιρανικές αρχές κατάσχεσαν σχεδόν χίλιες μηχανές που χρησιμοποιούνταν για την «εξόρυξη» bitcoins. Σύμφωνα με το Reuters, τα αγροκτήματα για την «εξόρυξη» bitcoin εντοπίστηκαν στην κεντρική επαρχία Γιαζντ (Yazd) μετά από μια υπερβολική κατανάλωση ενέργειας που παρατηρήθηκε στην εν λόγω επαρχία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Ενέργειας του Ιράν, ο οποίος εκφράστηκε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κατανάλωση ενέργειας στην επαρχία Γιαζντ αυξήθηκε τον Ιούνιο κατά 7% και αιτία είναι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Υποστηρίζει δε ότι η εξόρυξη κάθε bitcoin ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση 24 σπιτιών για ένα έτος.
«Έχουν αναγνωριστεί δύο από αυτές τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις bitcoins, με κατανάλωση ενός μεγαβάτ.» Arash Navab, επικεφαλής της ενέργειας για την κεντρική επαρχία Yazd.

Έρχονται λοιπόν τα «σοβαρά» Μέσα Ενημέρωσης στυλ FIGARO: «Un millier de machines… étaient entreposées dans deux fermes abandonnées dans la région de Yazd, au centre du pays selon l’agence Reuters. Elles sont accusées d’être à l’origine d’une augmentation de 7% de l’ensemble de la consommation électrique du pays par les autorités iraniennes.» και το 7% στην ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΙΑΖΝΤ (τα κεφαλαία δικά μου) το αναπαράγουν ψευδώς σε 7% σε ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ του Ιράν.
Για να δούμε όμως την απάτη και την αγραμματοσύνη των δημοσιογράφων που εμφανίζονται ως ειδικοί των κρπτονομισμάτων:
Στην πραγματικότητα, 1000 μηχανές (asics) καταναλώνουν περίπου 1,4 MW. Η συνολική κατανάλωση του Ιράν είναι περίπου 280 Twh ή 280.000.000 MW. Έτσι, αυτές οι 1000 μηχανές, αντιστοιχούν περίπου σε 0.000000005% της εθνικής κατανάλωσης του Ιράν και όχι στο 7%. Για να αυξηθεί η εξορυκτική βιομηχανία κατά 7%, θα έπρεπε το Ιράν να έχει το 25-35% της παγκόσμιας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο μηχανές ασίστ. Έτσι με αριθμούς που έχουν συντελεστή σφάλματος από 1 έως 100.000.000 αυτή η ιστορία του 7%, είναι για την ώρα το μεγαλύτερο fake news του έτους! Δεν είναι σουρεαλιστικό;

Ο Ιωάννης Κουκουφίκης ειναι Επιχειρηματίας.

new-economy.gr

  •  
    102
    Shares
  •  
  •  
  • 102
  •