Μεγάλη επένδυση της Google στο San Jose

Το San Jose είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Bay Area, που φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, καθώς και την έδρα του eBay, του TiVo και της Adobe. Είναι ένα σημαντικό αστικό κέντρο για τους εργαζόμενους στο Facebook στο κοντινό Palo Alto, και την Apple στο Mountain View. Είναι επίσης μια από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου, όπου ένας εξαψήφιος μισθός χαρακτηρίζεται μόνο ως μεσαίος. Και όμως, οι τουρίστες επισκέπτονται σπάνια την πόλη. Σε σύγκριση με τους βόρειους γείτονές του, το Όκλαντ και το Σαν Φρανσίσκο, τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με το San Jose, εκτός από την περίπτωση που οι Sharks κάνουν τα πλέι-οφ του NHL.

Οι αξιωματούχοι της πόλης εργάζονται σκληρά για να απορρίψουν τη φήμη τους ως πλούσιους, ελπίζοντας ότι ένα τεράστιο νέο κέντρο διέλευσης θα επανεξετάσει το τοπίο, καθιστώντας το πιο φιλικό προς το περιβάλλον και λιγότερο εξαρτώμενο από τα αυτοκίνητα.

Αυτή είναι η Καλιφόρνια του 21ου αιώνα, που αποτελεί το επίκεντρο των σχεδίων τους και περιλαμβάνει μια τεράστια νέα πανεπιστημιούπολη τεχνολογίας. Η Google σχεδιάζει να φέρει περίπου 20.000 υπαλλήλους στο Σαν Χοσέ, σε μια έκταση 50 στρεμμάτων που θα περιλαμβάνει καταστήματα, εστιατόρια και κατοικίες, καθώς και χώρους γραφείων έως και 8τμ, όλα προσβάσιμα στη δημόσια συγκοινωνία.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 380 εκατ. δολάρια για την αγορά χώρων για την ανάπτυξή του στην περιοχή από το 2016, από βιομηχανικά κτίρια έως μπαρ και εστιατόρια. Το “χωριό” της Google επικεντρώνεται γύρω από το έργο αναγέννησης του σταθμού Diridon, τον προγραμματισμένο σταθμό που θα είναι ο μεγαλύτερος κόμβος διέλευσης δυτικά του Μισισιπή.

Πηγή:theguardian.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •