Σε υποτονικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 874,47 μονάδες με οριακά κέρδη 0,01%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 64,08 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 1,54 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 48 έκλεισαν ανοδικά, 56 πτωτικά, και 86 παρέμειναν αμετάβλητες.

Περιορισμένο ήταν σήμερα από την αρχή της συνεδρίασης το αγοραστικό ενδιαφέρον, με τους πωλητές να είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μισό, και με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί έως το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 869,57 μονάδων. Στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης, οι πιέσεις στον γενικό δείκτη περιορίστηκαν, καταφέρνοντας να βρεθεί με θετικό πρόσημο, έως και το υψηλό των 877,77 μονάδων, χωρίς όμως να καταφέρει να σταθεροποιηθεί σε θετικό έδαφος, με το τελικό πρόσημο να διαμορφώνεται κατά την διάρκεια της δημοπρασίας.

Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα δεν επέτρεψε σε κάποια μετοχή της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να ξεχωρίσει με μεγάλα κέρδη, με εξαίρεση αυτές των Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΛΠ, και Φουρλή, με τις μετοχές των ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ Εθνικής, Τράπεζας Πειραιώς, και Σαράντη να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Μικτή εικόνα παρουσίασαν και οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχώρισαν αυτές των ΕΛΤΟΝ και Ιντραλότ, με την μετοχή του Νηρέα να δέχεται έντονες πιέσεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνισε σήμερα ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, ολοκληρώνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, παραμένοντας πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 884 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και με την στήριξη να βρίσκεται στις 814 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε με ελαφρώς αρνητική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (29,23 εκατ. τεμάχια) για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (40,15 εκατ. τεμάχια),

Διατήρησε την ανοδική του τάση ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 7,05 εκατ. τεμάχια έναντι 6,18 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.415 μονάδες, και η στήριξη στις 1.222 μονάδες, ενώ ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε με αρνητική κλίση.

Σημάδια αδυναμίας να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα εμφάνισε ο τραπεζικός δείκτης, όπου στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 16,71 εκατ. τεμάχια έναντι 29,36 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 713 μονάδες.

Η μετοχή του Φουρλή έκλεισε σήμερα στα 5,40 ευρώ με κέρδη 2,27%, με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 177.529 τεμάχια έναντι 100.217 τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η μετοχή έκλεισε σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, καθώς προσέγγισε την προηγούμενη κορυφή (5,54 ευρώ), με τις επόμενες συνεδριάσεις να κρίνονται κρίσιμες. Η αντίσταση βρίσκεται στα 5,4383 ευρώ, με την στήριξη να βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στα 4,9882 ευρώ, ενώ ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής παρέμεινε σε ανοδική κλίση.

Η μετοχή της ΕΛΤΟΝ έκλεισε στα 1,655 ευρώ με κέρδη 2,16%, με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 59.245 τεμάχια έναντι 19.088 τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,7277 ευρώ, με την στήριξη να βρίσκεται στα 1,5983 ευρώ, και με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να ολοκληρώνει με θετική κλίση.

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη σήμερα για την μετοχή της Ιντραλότ, η οποία έκλεισε στα 0,49 ευρώ με άνοδο 2,08%, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 1,05 εκατ. τεμάχια έναντι 715.618 τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η μετοχή διατηρήθηκε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στα 0,5366 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 0,4157 ευρώ, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να παραμένει με αρνητική κλίση.

Νέο ιστορικό χαμηλό σήμερα για την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, η οποία διαμορφώθηκε στο 2,197% με πτώση 0,14%, και η απόδοση του πενταετούς ομολόγου στο 1,224% αμετάβλητη.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    30
    Shares
  •  
  •  
  • 30
  •