Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο Απελευθέρωσης των Σερρών

Στις εκδηλώσεις της 106ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας το πρωί, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Σπυρόπουλο, παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις Σέρρες, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, αλλά και στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στον αδριάντα του Εμμανουήλ Παππά, στην πλατεία Ελευθερίας. Ο Περιφερειάρχης κατέθεσε στεφάνι και ακολούθως παρακολούθησε την παρέλαση στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας, που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη και ελληνική Μακεδονία. Είναι μέρα τιμής, αλλά ταυτόχρονα και περισυλλογής, καθώς η μνήμη μας γυρνά πίσω, στα χρόνια εκείνα, που κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να μπορέσει η Μακεδονία να απελευθερωθεί από τα δεσμά των κατακτητών. Είναι χρέος μας να θυμόμαστε, να τιμούμε, να παραδειγματιζόμαστε και να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά αυτά τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες, που μας διδάσκει η θυσία των προγόνων μας, η λαμπρή ελληνική Ιστορία. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Κι όταν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για να μη μας το αμφισβητήσει κανείς».

  •  
    4
    Shares
  •  
  •  
  • 4
  •