Με ευχάριστες εκπλήξεις ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του μήνα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 874,38 μονάδες με άνοδο 0,68%, πραγματοποιώντας την τέταρτη διαδοχική ανοδική μέρα. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 58,71 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 5,19 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 76 έκλεισαν ανοδικά, 35 πτωτικά, και 79 παρέμειναν αμετάβλητες.

Παρά τις ήπιες διακυμάνσεις που επικράτησαν τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί έως το χαμηλό των 866,86 μονάδων, η συνέχεια ήταν διαφορετική, καθώς η αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος κυρίως στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατάφερε να τον σταθεροποιήσει σε θετικό έδαφος, με τα κέρδη να ενισχύονται την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, φθάνοντας έως το υψηλό των 876,24 μονάδων.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια, έπειτα από την απόφαση ΗΠΑ και Κίνας για επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών, περιορίζει το ρίσκο στις διεθνής αγορές, με αποτέλεσμα την άνοδο και των περιφερειακών χρηματιστηρίων. Η μείωση του όγκου συναλλαγών στη σημερινή συνεδρίαση, αποτυπώνει για ακόμη μία συνεδρίαση την στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές απέναντι στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενόψει των βουλευτικών εκλογών την προσεχή Κυριακή, με την ευχάριστη έκπληξη σήμερα να αποτελεί η μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε αυτές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, ολοκλήρωσε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, παραμένοντας πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 884 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και με την στήριξη να βρίσκεται στις 814 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής διατήρησε την θετική του κλίση, ενώ ο όγκος διαμορφώθηκε (29,23 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (40,91 εκατ. τεμάχια),

Διατηρεί την ανοδική του τάση ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 9,40 εκατ. τεμάχια έναντι 6,12 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.415 μονάδες, και η στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν για ακόμη μία συνεδρίαση για τον τραπεζικό δείκτη, όπου στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς, με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 15,41 εκατ. τεμάχια έναντι 30,19 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 713 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη σήμερα για την μετοχή της ΔΕΗ, η οποία έκλεισε στα 1,994 ευρώ με άνοδο 5,50%. Η μετοχή έκλεισε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,1548 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 1,7699 ευρώ.

Σημαντικά κέρδη σήμερα και για την μετοχή της Ιντραλότ, η οποία έκλεισε στα 0,48 ευρώ με άνοδο 10,09%, με την μετοχή να πραγματοποιεί όγκο 1,02 εκατ. τεμαχίων έναντι 692.500 τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στα 0,537 ευρώ, και η στήριξη 0,4169 ευρώ.

Ανοδική παραμένει η τάση για την μετοχή της MIG, η οποία έκλεισε στα 0,138 ευρώ με κέρδη 7,98%. Η μετοχή διατηρήθηκε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, καθώς και πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,1442 ευρώ, και η στήριξη στα 0,1134 ευρώ. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 6,24 εκατ. τεμάχια, έναντι 3,47 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Η Deutsche Bank προέβη σήμερα σε αλλαγές των τιμών στόχων των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, όπου για την μετοχή της Εθνικής έθεσε νέα τιμή στόχο τα 2,30 ευρώ έναντι 2,10 ευρώ προηγουμένως, μειώνοντας όμως την σύσταση σε hold από buy. Για την μετοχή της Alpha Bank έθεσε τιμή στόχο τα 2,0 ευρώ από 1,90 ευρώ, διατηρώντας την σύσταση σε buy, για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς τιμή στόχο τα 2,70 ευρώ από 1,50 ευρώ, διατηρώντας την σύσταση σε buy, ενώ για την μετοχή της Eurobank έθεσε τιμή στόχο τα 0,80 ευρώ, και σύσταση hold.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,282% με πτώση 1,84%, και της δεκαετίας στο 2,304% με πτώση 1,37%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •