Αντισημιτικές τάσεις καταλογίζονται στο Εργατικό Κόμμα

Ένα βίντεο το οποίο προέρχεται από τους Βρετανούς Εβραίους, προειδοποιούν συναισθηματικά ότι αυτοί ή οι οικογένειές τους πιθανών να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο στην περίπτωση που ο Τζέρεμι Κορμπίν γίνει Πρωθυπουργός, καθώς η κρίση του αντισημιτισμού του Εργατικού Κόμματος συνεχίζεται.

Τον προηγούμενο μήνα, η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία εάν οι Εργατικοί είχαν «θύματα ανθρώπους επειδή είναι Εβραίοι». Η πρώην βουλευτής Εβραίων Εργατικών Λουκιανά Μπέργκερ, που εγκατέλειψε το κόμμα τον Φεβρουάριο, ισχυρίστηκε ότι έχει γίνει «θεσμικά αντισημιτικό». Το βίντεο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του αντισημιτισμού στην πλατεία του Κοινοβουλίου πέρυσι.

Μια γυναίκα παρευρισκόμενη σχολίασε:«Αν ο Corbyn γίνει πρωθυπουργός, θα δείτε αρκετούς Εβραίους να εγκαταλείπουν το Ηνωμένο Βασίλειο. Για εμάς θα ήταν το πιο επικίνδυνο πράγμα τα τελευταία 30 χρόνια και θα έπρεπε να φύγουμε. Η οικογένειά μου έχει ήδη πει εάν Corbyn έρθει στην εξουσία θα φύγουμε. Ένας άλλος πρόσθεσε: «Από αυτό που έχω συζητήσει με πολλούς φίλους μου, είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν την χώρα. Έχουν αυτή τη στιγμή το ένα πόδι στην πόρτα και το άλλο πόδι έξω από την πόρτα».

Πηγή:express.co.uk

  •  
  •  
  •  
  •  
  •