Με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 852,27 μονάδες με άνοδο 0,66%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 67,16 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 70 έκλεισαν ανοδικά, 38 πτωτικά, και 83 παρέμειναν αμετάβλητες.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν την πρώτη ώρα στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οδήγησαν τον γενικό δείκτη στο χαμηλό των 837,03 μονάδων, κυρίως λόγω της αποκοπής μερίσματος των ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου, και Motor Oil, κατά 0,60 ευρώ, 0,36 ευρώ, και 0,95 ευρώ αντίστοιχα. Στη συνέχεια οι απώλειες περιορίστηκαν σημαντικά, με τον γενικό δείκτη να περνά σε θετικό έδαφος λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να παρουσιάζεται αυξημένο, φθάνοντας έως το υψηλό των 852,27 μονάδων.

Η στάση αναμονής από πλευράς επενδυτών τηρήθηκε για ακόμη μία συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, ελλείψει σημαντικών μακροοικονομικών κι εταιρικών νέων, αλλά και ενόψει των βουλευτικών εκλογών την επόμενη εβδομάδα.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα κατάφερε να ολοκληρώσει για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από την αντίσταση των 846 μονάδων (γραμμή ΑΒ), με την επόμενη να βρίσκεται στις 884 μονάδες (γραμμή ΓΔ), παραμένοντας όμως κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να διατηρείται σε θετική κλίση, ενώ ο όγκος διαμορφώθηκε για ενδέκατη διαδοχική συνεδρίαση (24,52 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (40,93 εκατ. τεμάχια), με την στήριξη να παραμένει στις 797 μονάδες (γραμμή ΕΖ). Αξίζει να σημειωθεί, πως στο 60’ γράφημα ο γενικός δείκτης βρήκε στήριξη και σήμερα στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (842 μονάδες), διατηρώντας τις προσδοκίες για υψηλότερα επίπεδα στις επόμενες συνεδριάσεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις σήμερα για τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ολοκληρώνοντας και σήμερα κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.327 μονάδες, και η στήριξη στις 1.158 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις σήμερα και για τον τραπεζικό δείκτη, όπου στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 828 μονάδες, και η στήριξη στις 716 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη σήμερα για την μετοχή του Κέκρωπα, η οποία έκλεισε στα 3,01 ευρώ με άνοδο 3,36%, παραμένοντας πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, και πραγματοποιώντας όγκο (90.344 τεμαχίων) μεγαλύτερο του μέσου όρου των τριάντα ημερών (60.229 τεμάχια), με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,25 ευρώ, και η στήριξη στα 2,5288 ευρώ.

Μικτά πρόσημα εμφάνισαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,365% με άνοδο 0,26%, και της δεκαετίας στο 2,473% με οριακή άνοδο 0,04%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    27
    Shares
  •  
  •  
  • 27
  •