Την 1η Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Η πλατφόρμα θεωρείται πως θα είναι πλήρως λειτουργική από την πρώτη στιγμή. Από την αρχή θα έχει συνδεθεί με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ και τράπεζες) και θα μπορεί να γίνεται η απαιτούμενη διασταύρωση των δικαιολογητικών προκειμένου να εγκριθούν οι αιτήσεις των δανειοληπτών.

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ωστόσο, οι πρώτες ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν αργότερα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για ένα εξάμηνο, μέχρι το τέλος του 2019, και θα λειτουργεί με βάση όλα τα κριτήρια ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας, το οποίο ψηφίστηκε στα τέλη Μαρτίου από τη Βουλή.

Οι τράπεζες, όπως προβλέπει η διαδικασία, έχουν περιθώριο ένα μήνα προκειμένου να εξετάσουν τα αιτήματα και να προτείνουν ρυθμίσεις στους δανειολήπτες, οπότε οι πρώτες ρυθμίσεις θα πρέπει να αναμένονται μέσα στον Αύγουστο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η πλατφόρμα θεωρείται πως θα είναι πλήρως λειτουργική από την πρώτη στιγμή. Από την αρχή θα έχει συνδεθεί με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ και τράπεζες) και θα μπορεί να γίνεται η απαιτούμενη διασταύρωση των δικαιολογητικών προκειμένου να εγκριθούν οι αιτήσεις των δανειοληπτών.

Η αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία για τη ρύθμιση οφειλών υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους keyd.gov.gr, με την επιλογή του συνδέσμου Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας. Η πρόσβαση θα γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης).

Πηγή:sputniknews.gr

  •  
    7
    Shares
  •  
  •  
  • 7
  •