Η συστράτευση του Τάκη Μίχα, δείχνει ότι το ΜεΡΑ25 συσπειρώνει και φιλελεύθερες αντισυστημικές δυνάμεις;

Η κίνηση του κορυφαίου φιλελεύθερου δημοσιογράφου Τάκη Μίχα να συνταχτεί με το ΜεΡΑ25 δημιούργησε μετασεισμικές δονήσεις όχι μόνο στον χώρο της αριστεράς, αλλά και σε εκείνες του αντισυστημικού φιλελεύθερου πόλου. Του πόλου δηλαδή που εξαρχής στάθηκε ενάντια στα μνημόνια, αλλά για πολύ διαφορετικούς λόγους από ότι άλλες αντισυστημικές δυνάμεις. Ο φιλελεύθερος αντισυστημικός πόλος στάθηκε ενάντια στο φασισμό του ΕΥΡΩ και τον εγκληματικό ρόλο της Γερμανίας στην πρόσφατη κρίση.

Ο Τάκης Μίχας είναι ένας διανοούμενος του φιλελεύθερου χώρου που στάθηκε εξ’ αρχής επικριτικός στο δόγμα Σόιμπλε και στον αυταρχικό ρόλο με τον οποίο η Γερμανία επέβαλλε έναν νέο φασισμό στην ΕΕ. Να θυμίσουμε ότι και ο Γιάνης Βαρουφάκης προέρχεται από την καρδιά του αντισυστημικού φιλελεύθερου χώρου.

Είναι ενδεικτικό ότι το ΜεΡΑ25 φαίνεται να καταγράφει ποσοστά πέριξ του 5% στις δημοσκοπήσεις μετά από αυτή της συστράτευση, κάτι που έχει θορυβήσει αντίπαλα, και δη τα δύο μεγάλα κόμματα. Εκείνο που τρομάζει τα φιλοευρωαπικά μεγάλα κόμματα είναι το ενδεχόμενο να αμφισβητηθεί η δικτατορία των Βρυξελλών. Αυτό θα αποτελούσε σημαντική εξέλιξη, αντίστοιχη με τη δημιουργία του κόμματος 5 αστέρια’ στην Ιταλία που γκρέμισε το πολιτικό κατεστημένο.

Γιατί συνεργασία με το ΜεΡΑ25

Συγκεκριμένα ο Τάκης Μίχας εξηγεί σε δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό ‘Γιατί οι αντισυστημικοί φιλελεύθεροι συνεργαζόμαστε με το ΜεΡΑ 25.’

‘Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθηγητή Γιάνη Βαρουφάκη για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει ως μέλους του κινήματος των αντισυστημικών φιλελευθέρων στη λίστα επικρατείας του ΜεΡΑ25.

Τα χρόνια που έρχονται θα σημαδευτούν από αφ’  ενός τις λυσσώδεις προσπάθειες της νομενκλατούρας των Βρυξελλών να διευρύνει τις εξουσίες και τα προνόμια της ( η περίφημη «εμβάθυνση») και αφ’ ετέρου την αντίσταση των λαϊκών μαζών σε αυτά τα σχέδια.

Είναι σημαντικό η λαϊκή αντίσταση να μην πάρει την μορφή του δεξιού εθνικισμού και του ολιγαρχισμού, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα σήμερα, αλλά να χτισθεί πάνω στην φιλοσοφία της ελευθερίας. Εδώ πιστεύω ότι η συμβολή του ΜεΡΑ25 και του προέδρου καθηγητή Γιάνη Βαρουφάκη μπορεί να αποβεί καθοριστική. Γι’ αυτό οι αντισυστημικοί φιλελεύθεροι δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά να συνεργασθούμε για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Γιατί οι αντισυστημικοί φιλελεύθεροι είναι κατά του σημερινού ρόλου της ΕΕ

Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία εμπορικών μπλοκ όπως της ΕΕ που στρεβλώνουν τους όρους του διεθνούς εμπορίου υψώνοντας δασμολογικούς φραγμούς για τους «απ’ έξω» ενώ επιδοτούν απλόχερα τους «από μέσα» (ΚΑΠ,Airbus κλπ)

Πιστεύουμε σε μια ελεύθερη Ελλάδα που θα έχει την δυνατότητα να συνάπτει συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου με όποια χώρα στον κόσμο επιθυμεί. Προσβλέπουμε σε ένα μέλλον όπου οι ελληνικοί εμπορικοί οίκοι και τα ελληνικά sovereign wealth funds θα κοσμούν την οικουμένη από το Βλαδιβοστόκ μέχρι το Κέιπ Τάουν και από τον Άγιο Φραγκίσκο μέχρι την Σαγκάη.

Adelante Compañeros!

Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πέρα από τις αλυσίδες της χρεοδουλοπαροικίας!’

Τάκης Μίχας

 

new-economy.gr

  •  
    115
    Shares
  •  
  •  
  • 115
  •