Αποκλειστικό: Λεβέντης και Νικολόπουλος κατά δημοσκοπήσεων, Μητσοτάκη, Βαρουφάκη και Βελόπουλου

Του Χρήστου Παπαθεοφάνους

Τη κοινή κάθοδό τους στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσαν οι Βασίλης Λεβέντης (πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων) και Νίκος Νικολόπουλος (πρόεδρος Χριστιανικού Δημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας) σε εκδήλωση που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο νέος φορέας ονομάζεται «Συνεργασία Δημοκρατικών».

Το neweconomy.gr βρέθηκε εκεί και έχει όλο το ρεπορτάζ.

Πρόκειται για κίνηση που προκάλεσε έκπληξη διότι αμφότεροι οι συνεργαζόμενοι δεν ήταν ποτέ κοντά από πολιτικής πλευράς. «Ούτε εγώ περίμενα αυτή τη συνεργασία. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μέσα σε δυο μέρες» μας εκμυστηρεύτηκε ο κύριος Νικολόπουλος μετά το τέλος της παρουσίασης της συνεργασίας.

Επίσης έκπληξη είναι η συμπόρευση με τον Κωνσταντίνο Κατσίκη (βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων), λόγω του ότι ο Λεβέντης δεν έκανε ποτέ θετικά σχόλια για το κόμμα του Πάνου Καμμένου (πιστεύει ότι το κατέστρεψε επιλέγοντας να μη ρίξει την κυβέρνηση όταν ήρθε το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών), ενώ ο Νικολόπουλος έχει αποχωρήσει από τους «ΑΝ.ΕΛ.» εδώ και τέσσερα χρόνια.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, η συνεργασία με βουλευτές των «ΑΝ.ΕΛ.» δεν έπρεπε να απορριφθεί. «Ξεχάσαμε τις χθεσινές διαφωνίες. Είναι εποχή που επιβάλλει ενότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα που θέτει καλοπροαίρετα ο συντάκτης είναι το εξής; Μήπως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί λύση ανάγκης προκειμένου να παραμείνουν μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου μέσα από το οποίο θα συνεχίσουν τους αγώνες τους;

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι παρότι στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες (14/6) ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε ότι θα ακολουθούσαν ερωτήσεις των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, διότι όπως μας είπαν μετά το πέρας της εκδήλωσης συνεργάτες του Αχαιού πολιτικού, σήμερα ήταν μέρα παρουσίασης και δεν υπήρχε το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για διάλογο με τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης Κεντρώων (www.antidiaploki.gr) δεν γίνεται αναφορά (τουλάχιστον μέχρι την ώρα που συντάχθηκε το κείμενο που διαβάζετε) στη σύμπραξη με το Χριστιανικό Δημοκρατικό Κόμμα, εν αντιθέσει με τις συνεργασίες με Κατσίκη και «Πράσινο Κίνημα».

Οι Λεβέντης και Νικολόπουλος μέσω των ομιλιών τους καταφέρθηκαν κατά των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Ο πρώτος θεωρεί ότι είναι σύγχρονο εργαλείο των μεγάλων κομμάτων καλώντας τους ψηφοφόρους να τις αγνοήσουν, ενώ ο δεύτερος υποστήριξε ότι μακιγιάρουν… και ο ίδιος αποσκοπεί να γίνουν η έκπληξη για εκείνους που δεν πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει η «Συνεργασία Δημοκρατικών».

Στο στόχαστρο έβαλαν τους Γιάνη Βαρουφάκη και Κυριάκο Βελόπουλο όχι μόνο για αυτά που λένε και κάνουν, αλλά και για την προβολή που έχουν από τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Και ο Κουφοντίνας αν ήταν υποψήφιος θα έβγαινε»

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε για τον Βαρουφάκη το εξής: «Αφού πήρε 3% ο Βαρουφάκης και ο Κουφοντίνας αν ήταν υποψήφιος θα έβγαινε διότι υπάρχουν τρελοί».

Για τον Βελόπουλο είπε: «Ο Βελόπουλος ο οποίος εξακολουθεί να πουλάει κρέμες, καλό είναι μόνο αν τον έχει η Νέα Δημοκρατία για να μειώσει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής»

«Η Γεννηματά έδιωξε τον Βενιζέλο για πάρει ψήφους από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στις προσεχείς εκλογές. Συγκεκριμένα είπε ότι «Η Φώφη Γεννηματά η οποία έχει δώσει τα χέρια με τον Μητσοτάκη τον άφησε εκτός ψηφοδελτίων για να πάρει τους ψηφοφόρους που φεύγουν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., διότι ο Βενιζέλος ήθελε συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τη Ν.Δ.».

Όσο για το κυβερνών κόμμα, η άποψή του είναι ότι έχει καθεστωτική νοοτροπία την οποία ο ίδιος έχει σιχαθεί.

Παραδέχτηκε ο Λεβέντης ότι επαναπαύτηκε…

Για το κακό αποτέλεσμα της Ένωσης Κεντρώων στις πρόσφατες Ευρωεκλογές τόνισε ότι θεωρούσε αυτονόητο ότι θα έβγαζε μια έδρα γι’ αυτό και τον εξέπληξε το αποτέλεσμα. Ακόμη παραδέχτηκε ότι του έκαναν ζημιά 12 κόμματα που μετείχαν στις Ευρωεκλογές τα οποία είχαν σημαία… το ζήτημα της Μακεδονίας. «Τώρα κατάλαβαν το λάθος τους και πάνε μαζί μας. Οι Μακεδόνες δεν πρόδωσαν».

Λεβέντης και Νικολόπουλος κατά Μητσοτάκη και υπονοούμενα για κόμματα που απέχουν από τις εκλογές

Την τιμητική… του είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο δεν θέλουν αυτοδύναμο στις 7 Ιουλίου. Μάλιστα ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε τα ακόλουθα: «Θα είμαστε τσογλανάκια αν συνεργαστούμε με τον αυτοδύναμο Μητσοτάκη».

Σχετικά με κάποια μικρά κόμματα που ανακοίνωσαν ότι απέχουν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε λόγο για λουκέτο που έβαλαν περιέργως και ότι σέρνονται φήμες για συμφωνίες. Επιπλέον αναρωτήθηκε για τα ανταλλάγματα…

Ακόμη εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλοί κεντροδεξιοί πολίτες οι οποίοι δεν πείστηκαν από τον Μητσοτάκη και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν άλλον φορέα.

Αποκαλυπτικός ο Κατσίκης σε πηγαδάκια…

Αποκαλύψεις έκανε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης ο οποίος συνεργάζεται πλέον με την Ένωση Κεντρώων και κατ’ επέκταση με τη Συνεργασία Δημοκρατικών. Μιλώντας σε πηγαδάκια… μετά το πέρας της παρουσίασης της συνεργασίας, έλεγε ότι ο Πάνος Καμμένος αρνήθηκε την πρόταση που του έκανε για κάθοδο των «ΑΝ.ΕΛ.» στις βουλευτικές εκλογές. Τώρα που δεν μετέχει, θα πάνε κάπου αλλού όσοι τον ψήφισαν κάτι που σημαίνει ότι χάνει.

Παρόλα αυτά εξακολουθεί (όπως είπε) να έχει φίλο τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας τον οποίο πήρε τηλέφωνο για να τον ενημερώσει για το νέο του πολιτικό βήμα, τονίζοντας ότι τιμάει το λόγο του και δεν είναι σαν κάποιους άλλους που πήραν υπουργεία.

Προηγήθηκε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Χριστιανικού Δημοκρατικού Κόμματος η οποία ενέκρινε ομόφωνα τη σύμπραξη με τον Λεβέντη, το «Κίνημα Υπέρβασης», στελέχη προερχόμενα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το «Κίνημα Πρασίνων».

  •  
    43
    Shares
  •  
  •  
  • 43
  •