Το Twitter διέγραψε λογαριασμούς που συνδέονται με τον Ιράν

Το Twitter αφαίρεσε περίπου 4.800 λογαριασμούς οι οποίοι συνδέονταν με την ιρανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις παρεμβολές στις εκλογές και την παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα, ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη.

Από τον Οκτώβριο του 2018, το Twitter δημοσιεύει εκθέσεις διαφάνειας σχετικά με τις έρευνές του σχετικά με κρατικές πράξεις πληροφόρησης, δημοσιεύοντας δεδομένα σε περισσότερα από 30 εκατ. tweets. Η τελευταία έκθεση αποκαλύπτει ότι έχουν απενεργοποιηθεί χιλιάδες λογαριασμοί που συνδέονται Ιράν.

“Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι και οι οργανισμοί με τα πλεονεκτήματα της θεσμικής εξουσίας και οι οποίοι συνειδητά κάνουν κατάχρηση της υπηρεσία μας δεν προωθούν τον υγιή λόγο, αλλά εργάζονται ενεργά ώστε να τον υπονομεύσουν”, δήλωσε το Twitter.

Περισσότεροι από 1.600 διαγραφέντες λογαριασμοί έστειλαν περίπου δύο εκατομμύρια tweets περιέχοντας «παγκόσμιο περιεχόμενο ειδήσεων, συχνά με μια οπτική γωνία η οποία ωφέλησε τις διπλωματικές και γεωστρατηγικές απόψεις του ιρανικού κράτους”, ανέφερε η έκθεση.

Πηγή:theguardian.com