Η Briggite Bierlein πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Αυστρίας

Η Briggite Bierlein είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Αυστρίας.

Η κ. Bierlein εκλέχθηκε προσωρινή καγκελάριος την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο πρώην καγκελάριος Sebastian Kurz δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς «Ibizagate». Η κ. Bierlein έχει δεσμευτεί για σταθερότητα, και δεσμεύθηκε σήμερα ότι θα «επιδιώξει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Αυστριακών». Η προσωρινή κυβέρνησή της θα λειτουργήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.

Τον Μάιο, εμφανίστηκε ένα βίντεο το οποίο φαίνεται να απεικονίζει τον αυστριακό αντιπρόεδρο Heinz-Christian Strache, μιλώντας σε μια άγνψστη γυναίκα η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι η ανιψιά ενός Ρώσου ολιγάρχη, σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Ίμπιζα.

Στο βίντεο, φαίνεται ότι ο τότε αντιπρόεδρος – ο οποίος είναι ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας – έκανε προτάσεις ότι θα μπορούσε να προσφέρει τις δημόσιες συμβάσεις, σε αντάλλαγμα για την υποστήριξη της εκστρατείας στις κοινοβουλευτικές εκλογές της χώρας. Ως αποτέλεσμα, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κόμματος Ελευθερίας του κ. Strache και του δεξιού Λαϊκού Κόμματος του πρώην καγκελάριου του κ. Kurz έπεσαν θεαματικά.

Αν και η κ. Bierlein δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι βρήκε το ραντεβού της “έκπληξη”, ο πρόεδρος της Αυστρίας, Αλέξανδρος Βαν ντε Μπελλέν, την χαρακτήρισε ως “συνετή, και άκρως ικανή προσωπικότητα”.

Πηγή:express.co.uk

  •  
  •  
  •  
  •  
  •