Ενθουσιασμός στην προεκλογική συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. στην Αθήνα

Με πολύ ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών με το πλήθος των συγκεντρωμένων να έχει κατακλύσει την οδό Πανεπιστημίου, από το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης μέχρι την Ακαδημία.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό η υποψήφια περιφερειάρχης, επικεφαλής της Ανυπότακτης Αττικής, Μαριάνα Τσίχλη, και η υποψήφια δήμαρχος, επικεφαλής του Μετώπου Ανατροπής για την Αθήνα, Αυγή Μπέσκα-Θεοδόση, που κάλεσαν σε συστράτευση στη μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στην Περιφέρεια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Μαριάννα Τσίχλη, υποψήφια περιφερειάρχης, επικεφαλής της Ανυπότακτης Αττικής

Ο κεντρικός ομιλητής, γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης χαιρέτισε στην αρχή της ομιλίας του με σεβασμό τον μεγαλύτερο εν ζωή αντιστασιακό της Ελλάδας και της Ευρώπης, τον Μανώλη Γλέζο, όπως χαιρέτισε και την παρουσία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στην εκδήλωση, με τα αθάνατα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη
και ανθρώπου Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Παν. Λαφαζάνης στη συνέχεια εξήρε το έργο του ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε Νίκου Χουντή και ζήτησε από τον λαό να ενισχύσει την ΛΑ.Ε για να μπορέσει να συνεχίσει και να αναβαθμίσει αυτό το έργο. Θυμίζουμε ότι ο κος Χουντης στάθηκε στο πλευρό των Ελλήνων σε σειρά κρίσιμων ζητηματων οπως της γενοκτονίας των Ποντίων, εργατικά δικαιώματα και ενάντια στη φασιστική CETA που φιμωνει το διαδικτυο και το εντασσει στη Νεα Ταξη πραγμάτων. Σημειώνουμε ότι η ΛΑΕ είναι ενα απο τα ελάχιστα Ελληνικα κόμματα που στέκεται υπέρ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ και στέκεται ενάντια στην Ευρωυποταγή. Το εργο του κου Χουντη στο Ευρωκοινοβούλιο ΕΔΩ.

Στο παρακάτω βίντεο ο κος Χουντής περιγραφει πως τα λομπυ της Νεας Ταξης Πραγματων προσπαθουν να ακυρώσουν τα εθνικα συμφέροντα.

 

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή με εθνική νομισματική πολιτική, αμφισβήτηση και ρήξη με την Ε.Ε., βαθιά διαγραφή του δημόσιου χρέους και γενναίες ρυθμίσεις και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, για να μπορέσει να προστατεύσει στοιχειωδώς την οικονομία της, να προωθήσει μια άνοιξη δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, να αναζωογονήσει την παραγωγική της βάση, να δημιουργήσει νέες, πολλές πραγματικές θέσεις εργασίας και να προχωρήσει σε έναν νέο δρόμο ανάπτυξης, με βαθιά δημοκρατία, δικαιοσύνη και οικολογία».

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι ‘η ασφάλεια της Ελλάδας δεν προστατεύεται με την ευρωατλαντική θηλιά στην περιοχή μας, ούτε με Συμφωνίες τύπου Πρεσπών, που προκαλούν μείζονες κινδύνους και πολύ περισσότερο η εθνική μας ακεραιότητα έναντι των επιβουλών της Τουρκίας δεν κατοχυρώνεται με την δήθεν “προστασία” των ΗΠΑ και των
“γερακιών” του Ισραήλ, που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως διαπραγματευτικό χαρτί για έναν στρατηγικό τους συμβιβασμό με την Τουρκία.’

Θυμιζουμε οτι η ΛΑΕ στάθηκε και στέκεται κατα της συνθήκης των Πρεσπών.

Η Κα Αυγή Μπέσκα-Θεοδόση, υποψήφια δημαρχος Αθήνας, Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα

Η Κα Αυγή Μπέσκα-Θεοδόση, υποψήφια δημαρχος Αθήνας, τόνισε ότι ‘Όλοι εμείς οι οποίοι δημιουργήσαμε το Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα, πιστεύουμε ότι η Αθήνα χρειάζεται μία δημοτική αρχή, που θα ζει και θα αναπνέει με τα προβλήματα της πόλης…Προτεραιότητά μας ο άνθρωπος. Κανείς συμπολίτης μας άστεγος. Κανείς που να διανυκτερεύει στα παγκάκια και τα πεζοδρόμια και να αναζητά φαγητό από τους κάδους. Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας. Κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο. Κανείς ανήμπορος συμπολίτης μας μόνος του νέος ή ηλικιωμένος…. Θέλουμε μία Αθήνα ασφαλή, λειτουργική, πολύχρωμη, αισθητικά αναγεννημένη, φωτεινή χωρίς αποκλεισμούς και ρατσιστικά φαινόμενα. Μία πόλη φιλική στους κατοίκους της και στους επισκέπτες της. Σας καλούμε να καταδικάσετε με την ψήφο σας εκείνους τους υποψήφιους δημάρχους, οι οποίοι με προθυμία υπηρέτησαν και υλοποίησαν τα μνημόνια, αλλά και εκείνους οι οποίοι εκφράζουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική και επιδιώκουν να την εφαρμόσουν και στον Δήμο Αθηναίων. Ψηφίζουμε ανατρεπτικά ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.’

 

Υπενθυμίζουμε ότι στις δημοσκοπήσεις του new-economy.gr τόσο η ΛΑΕ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, όσο και η υποψήφια περιφερειάρχης Μαριάννα Τσίχλη, και η Υποψήφια Δήμαρχος Αυγή Μπέσκα-Θεοδόση συγκεντρώνουν υψηλό ενδιαφέρον και σημαντική στήριξη.

 

new-economy.gr

 

 

 

Photo by Dawid Małecki on Unsplash
  •  
    77
    Shares
  •  
  •  
  • 77
  •