Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Β. Ελλάδας πραγματοποίησαν οι επικεφαλής της «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ»

Οι επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου των ΟΠ Μιχάλης Μπάκας και της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ» Φίλιππος Γκανούλης, συνοδευόμενοι από μέλη των αντίστοιχων ψηφοδελτίων τους, κα Σοφία Κωταϊδου και Ξενοφώντα Ζήση, συναντήθηκαν χθες στην Επανομή Θεσσαλονίκης με την Πρόεδρο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Β. Ελλάδας, κα Χρυσούλα Σκορδίτη.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους βιοκαλλιεργητές στην Ελλάδα, με κυρίαρχο αυτό της απουσίας υποστήριξής τους από την Πολιτεία. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο ζήτημα της νομικής κατοχύρωσης των λαϊκών αγορών των βιοκαλλιεργητών, καθώς παρά τις σοβαρές προσπάθειες του προηγούμενου υπουργού κ. Ι. Τσιρώνη και τη σύνταξη σχετικού σχεδίου νόμου με τη συνεργασία των βιοκαλλιεργητών, το θέμα εκκρεμεί ακόμη. Αυτό, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής, την έλλειψη κρατικής πιστοποίησης, τα γραφειοκρατικά εμπόδια και την έντονη ανταγωνιστική διάθεση άλλων φορέων της αγοράς τροφίμων απειλούν ακόμη και την ύπαρξη της βιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και συνθλίβουν τους ανθρώπους που με όραμα και σκληρή δουλειά συμβάλλουν στην οικολογική ισορροπία της χώρας.
Εκ μέρους της παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ» τονίσθηκε ότι η παραγωγή καθαρών τροφίμων αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της οικολογικής πολιτικής, ότι οι βιοκαλλιεργητές αποτελούν τον φυσικό σύμμαχο της Οικολογίας και ότι θα συνεχίσουν να πιέζουν τη Διοίκηση για άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •