Ρεαλιστική η πιθανότητα διάλυσης της ΕΕ τα επόμενα 10-20 χρόνια

Η έρευνα που ανατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, ένα think tank, αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους πιστεύουν ότι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια «ρεαλιστική δυνατότητα» τα επόμενα 10-20 χρόνια .

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Josep Borrell, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε την πραγματοποίηση άμεσων αλλαγών στην ΕΕ, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει το αυτή.
Ισχυρίστηκε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ» αλλά ότι αυτή τη στιγμή «απειλείται».

Σύμφωνα με τον κ. Borrell, η Ευρώπη έχει τώρα πολλούς εχθρούς, όπως το Brexit, η Κίνα, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, καθώς και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, αλλά και ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο διευθυντής της ECFR, Mark Leonard, δήλωσε ότι τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα θα πρέπει να προσφέρουν στους ψηφοφόρους «τολμηρές ιδέες», ώστε να διασφαλίσουν την «σιωπηρή πλειοψηφία» της ηπείρου στις προσεχείς εκλογές.

Πηγή:theguardian.com

  •  
    18
    Shares
  •  
  •  
  • 18
  •  

One thought on “Ρεαλιστική η πιθανότητα διάλυσης της ΕΕ τα επόμενα 10-20 χρόνια

Comments are closed.