Ο κίνδυνος πολέμου με τις ΗΠΑ στρέφει τους Ιρανούς στο bitcoin

Οι απειλές του Αμερικανού προέδρου την προηγούμενη εβδομάδα κατά του Ιράν, οδήγησαν τους Ιρανούς στην προσπάθεια να βρουν έναν τρόπο γύρω από τις κυρώσεις που τους έχουν επιβληθεί την τελευταία δεκαετία. Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται διαρκώς, η κρυπτογράφηση αναπτύσσεται στο Ιράν, καθώς οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο εθνικό νόμισμα.

Η διαπραγμάτευση της προηγούμενης εβδομάδας στην πλατφόρμα LocalBitcoins είδε 45 δισ. ιρανικά Rials να αξίζουν 1,35 εκατ. δολάρια. Η πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης ενάντια στο πιο ισχυρό έθνος του κόσμου στο εγγύς μέλλον, οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να αποθηκεύσουν το εισόδημά τους σε ασφαλέστερα «καταφύγια».

Παρά τη μεταβλητότητα της κρυπτογραφίας, το Bitcoin θεωρείται ακόμη πιο αξιόπιστο από το Rial. Ο πληθωρισμός στο Ιράν υπερέβη το 50% τον προηγούμενο μήνα, αυξάνοντας περαιτέρω τις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται επίσης ότι οι αβέβαιες γεωπολιτικές συνθήκες, όπως η τρομακτική προοπτική ενός επικείμενου πολέμου, αποθαρρύνουν τους επενδυτές από το εγχώριο νόμισμα και αντί αυτού τους στέλνουν σε ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία. Ενώ το χρυσό και το ασήμι αποτελούσαν το προτιμώμενο ασφαλές καταφύγιο, το Bitcoin ήταν η σαφής επιλογή για τους Ιρανούς στη σύγχρονη εποχή.

Πηγή:express.co.uk

  •  
    4
    Shares
  •  
  •  
  • 4
  •