Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην Αυστρία οδηγούν σε πρόωρες εκλογές;

Η παραίτηση του αντικαγκελάριου Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, δείχνει να κλονίζει το πολιτικό σκηνικό στην Αυστρία, η οποία περνά πολιτική κρίση.

Εχθές, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung δημοσίευσαν βίντεο το οποίο δείχνει τον αυστριακό αντικαγκελάριο και αρχηγό των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε να να υπόσχεται σε Ρωσίδα επιχειρηματία την προεκλογική της στήριξη, με αντάλλαγμα δημόσιες συμβάσεις. Στην ανακοίνωση του ο κ. Στράχε, έκανε λόγο για διαρκή εκστρατεία λάσπης εναντίον του, για συνωμοσίες κατά του κόμματός του, για ανάμιξη μυστικών υπηρεσιών, για παραβίαση νόμων και παράνομη λήψη του βίντεο από μία καθαρά ιδιωτική συνάντησή του στην Ιμπίζα, ενώ παραδέχθηκε πως στη σχεδόν επτάωρη συνομιλία με την υποτιθέμενη επιχειρηματία τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ στο τέλος παραδέχθηκε ότι η στάση του υπήρξε ανόητη, ανεύθυνη και λανθασμένη.

Από την πλευρά του ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, δήλωσε:«Πράττουμε αυτό που είναι σωστό και αναγκαίο για την Αυστρία, καθώς το Κόμμα των Ελευθέρων βλάπτει το μεταρρυθμιστικό εγχείρημα. εκείνο που βάρυνε και υπήρξε προβληματικό στα λεγόμενα του Στράχε στο επίμαχο βίντεο, ήταν οι ιδέες της κατάχρησης εξουσίας και οι χειρισμοί με τα χρήματα των αυστριακών φορολογούμενων. Δεν είναι πλέον δυνατή μία συνέχιση της συνεργασίας με το Κόμμα των Ελευθέρων, όπως επίσης να μην είναι δυνατή μία συνεργασία με τους Σοσιαλδημοκράτες, ενώ τα μικρά κόμματα είναι πολύ μικρά (προφανώς για να υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία) και ως εκ τούτου δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τις πρόωρες εκλογές».

Πηγή:newsbeast.gr

Φωτογραφία daniel plan

 

  •  
    31
    Shares
  •  
  •  
  • 31
  •