Υποψίες μυστικής συνεργασίας Αυστρίας-Ρωσίας

Διστακτική δείχνει να είναι η Γερμανία, όσο αφορά την συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της με αυτές της Αυστρίας, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι από την αυστριακή πλευρά υπάρχουν διαρροές προς την Ρωσία.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, ανέφερε ότι ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) Τόμας Χάλντενβανγκ τόνισε την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag), ότι διακρίνει σημαντικό κίνδυνο στην συνεργασία με τις αντίστοιχες αυστριακές υπηρεσίες. Ο κ. Χάλντενβανγκ έχει το τελευταίο διάστημα εκφράσει κατ’ επανάληψη την δυσπιστία του απευθείας στους αυστριακούς συναδέλφους του.

Ο λόγος των ανησυχιών, προέρχεται κυρίως από τον κίνδυνο οι πληροφορίες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών να μεταφέρονται μέσω Αυστριακών στους Ρώσους. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται από το Βερολίνο σε ένα απόκομμα της βάσης δεδομένων “Δίκτυο Ποσειδών”, η οποία περιέχει απόρρητα δεδομένα που είχαν ανταλλαχθεί μεταξύ της Αυστρίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Αυτό είχε ως συνέπεια, η Αυστρία να δυσφημιστεί ιδιαίτερα μεταξύ των εταίρων της και να περιοριστεί σε “ρόλο αουτσάιντερ” στην αντιτρομοκρατική ομάδα του “Κλαμπ της Βέρνης” (CTG), της ανεπίσημης συνεργασίας των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών.

Πηγή:newsit.gr

  •  
    31
    Shares
  •  
  •  
  • 31
  •