Τι δείχνουν τα εβδομαδιαία στατιστικά για το Χρηματιστήριο Αθηνών;

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τον γενικό δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο, την δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση, καθώς έκλεισε στις 729,31 μονάδες με άνοδο 0,39%, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 0,91%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 45,069 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων στα 3,84 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 43 κινήθηκαν ανοδικά, 43 πτωτικά, και 107 έκλεισαν αμετάβλητες.

Συνεδρίαση άνευ σημαντικού ενδιαφέροντος ήταν η σημερινή, καθώς η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα, και με τον γενικό δείκτη να διαπραγματεύεται μεταξύ του υψηλού των 733,40 μονάδων, και του χαμηλού των 726,24 μονάδων.

Τα σημαντικά κέρδη που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του έτους, σε συνδυασμό με το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια ελέω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, έχουν στρέψει το επενδυτικό ενδιαφέρον από το ελληνικό χρηματιστήριο προς τις ξένες αγορές, με τον γενικό δείκτη να εισέρχεται πλέον σε πλευρική κίνηση.

Τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη πραγματοποίησε η μετοχή της Εθνικής με 11,12%, ενώ τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σημείωσε η μετοχή του Τιτάνα με 6,59%. Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη πραγματοποίησε η μετοχή του Κέκρωπα με 6,49%, ενώ τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σημείωσε η μετοχή της Ιντραλότ με 10,16%.

Από την στατιστική απεικόνιση της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε, προέκυψε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχίζει να παραμένει χαμηλό για τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, χωρίς την διάθεση για έντονες αγορές ή ρευστοποιήσει. Το 16% των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ολοκλήρωσε με σήμα αγοράς, έναντι 12% την προηγούμενη εβδομάδα, με την μετοχή της Εθνικής να διατηρεί το σήμα αγοράς, ενώ κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης ολοκλήρωσαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Τιτάνα.

Η Morgan Stanley θέτει την τιμή στόχο για την μετοχή της Εθνικής στα 3,10, με την σύσταση σε overweight.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 2,288% με άνοδο 3,44%, και της δεκαετίας στο 3,436% με άνοδο 0,12%.

Ο γενικός δείκτης στο εβδομαδιαίο γράφημα, ολοκλήρωσε για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο, με τον όγκο όμως να εμφανίζεται αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, στα 150,86 εκατ. τεμάχια, έναντι του μέσου όρου των τριάντα ημερών (125,77 εκατ. ευρώ). Η αντίσταση βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στις 763 μονάδες, και στις 786 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στις 708 μονάδες, και στις 624 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •