Κωνσταντίνος Μελετιάδης: Η Θεσσαλονίκη να εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας και εξυπηρέτησης

Αποκλειστική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μελετιάδη υποψήφιου δημ.συμβούλου  του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»(επικεφαλής Συνδυασμού ο κος Γιάννης Κουριαννίδης), στο new-economy.gr.

Σας ευχαριστούμε κε Μελετιάδη που μας κάνετε την τιμή και μας δίνετε τη χαρά να έχουμε αυτη την συνέντευξη. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης;

Εγώ σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε. Από νεαρός ενδιαφερόμουν για τα κοινά. Όμως λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας (στρατιωτικός), δεν μπορούσα  να ασχοληθώ ενεργά.

Αυτές είναι για μένα οι πρώτες εκλογές που θα ψηφίσω ως πολίτης. Οι πρώτες εκλογές που  θα συμμετάσχω ενεργά. Ήταν απωθημένο μπορώ να πω.

Η ενασχόληση με τα κοινά σου δίνει την δυνατότητα να δουλέψεις για το σύνολο και όχι  για τον εαυτό σου. Φυσικά σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχει συνεργασία ,όμως στο «τέλος της ημέρας» κυριαρχεί το ατομικό στοιχείο, δικαιολογημένα άλλωστε γιατί πρέπει να καλυφθούν οι προσωπικές και οικογενειακές βιοποριστικές ανάγκες.

Γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε στο συνδυασμό του Γιάννη Κουριαννίδη «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»;

Δεν επέλεξα τυχαία να συμμετάσχω  ως υποψήφιος  δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό του κ. Κουριαννίδη. Γνώρισα τον κ. Γιάννη  πριν τρία χρόνια, όταν άρχισα να παρακολουθώ τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε ο πολιτιστικός σύλλογος «Δεσμοί Ελλήνων», στον οποίο είναι προέδρος. Παρακολούθησα και συμμετείχα σε πολλές δραστηριότητες. Εκεί έμαθα για το πολυετές έργο του κ. Κουριαννίδη στη Θράκη και στην Μακεδονία.

Εκτίμησα τις γνώσεις, το ήθος  και τον πατριωτισμό του. Όταν πριν ένα χρόνο περίπου ,  μου είπε ότι σκοπεύει να διεκδικήσει τον δήμο  γιατί δεν μπορεί να βλέπει ανθρώπους  στην κεφαλή της πόλης να  επιδιώκουν να παραδοθεί το όνομα  της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς ή υποψήφιους δημάρχους  υποστηρικτές της σύνθετης ονομασίας, δέχθηκα αμέσως.

Ποιό είναι το όραμα της Κίνησης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» για τη Θεσσαλονίκη;

Δεν ονομάσαμε τυχαία την δημοτική μας κίνηση Θεσσαλονίκη πόλη Eλληνική. Το όραμα μας αποτυπώνεται στο όνομα μας .Βασικός μας στόχος είναι η ανάδειξη του ελληνικού χαρακτήρα της πόλης ο οποίος ήταν κυρίαρχος από την ίδρυση της. Δεν νοσταλγούμε  την εποχή του Σουλτάνου, των παιδομαζωμάτων και των γενιτσάρων. Σεβόμαστε τα μνημεία των επήλυδων, ακόμη και των κατακτητών που πέρασαν από την πόλη μας, όμως η επόμενη δημοτική διοίκηση οφείλει να αναδείξει την ελληνική ταυτότητα της πόλης.

Παράλληλα βλέπουμε την πόλη ως σύνολο και όχι στα όρια του δήμου. Οι κάτοικοι κινούνται, ζουν και εργάζονται σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Τα περισσότερα  προβλήματα είναι κοινά. Λύνονται αποτελεσματικότερα μέσω της διαδημοτικής συνεργασίας ,εξοικονομώντας έτσι  χρόνο και χρήμα.

 

Σε ποιον τομέα πιστεύετε ότι μπορείτε να συνεισφέρετε στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση εκλογής σας;

Λόγω επαγγέλματος δεν μπορώ να πω ότι έχω εξειδίκευση στους τομείς που έχει αρμοδιότητα ο δήμος. Με ενδιαφέρει όμως ως νοικοκύρη να μπορώ να πετάξω τα σκουπίδια μου, χωρίς αυτά να γίνονται εστίες μόλυνσης στην γειτονιά μου. Ως γονιό ,να έχει το σχολείο όλα τα απαραίτητα διδακτικά μέσα, οι εγκαταστάσεις να είναι καλοσυντηρημένες και οι μαθητές να έχουν  θέρμανση τον χειμώνα. Ως δημότη, να εξυπηρετούμαι επαρκώς και ταχύτατα από τις  δημοτικές υπηρεσίες . Ως άνθρωπο, η διαφύλαξη της σωματική μου ακεραιότητας, των προσωπικών μου αντικειμένων και περιουσιακών στοιχείων. Η καθαριότητα ανήκει  σχεδόν εξ ολοκλήρου στην αρμοδιότητα του δήμου. Ο δήμος καλύπτει τα έξοδα εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικής υποδομής των  σχολείων, πλην των  βιβλίων. Ο δήμος διεκπεραιώνει  μεγάλο μέρος των γραφειοκρατικών υποχρεώσεων των πολιτών. Ο δήμος διαθέτει την δημοτική αστυνομία η οποία ασχολείται μόνο με πρόστιμα και κλήσεις, χωρίς να παράσχει ουσιαστική βοήθεια σε θέματα ασφαλείας.

Σε όλα τα παραπάνω είχα και έχω απαιτήσεις ως ψηφοφόρος. Σε αυτούς τους τομείς πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω ειδικότερα ως δημοτικός σύμβουλος εάν εκλεγώ.

Για το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, έχουμε ως δημοτική κίνηση συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις, από την στιγμή που η κεντρική διοίκηση δεν κάνει σωστά την δουλειά της. Δεν αρκούν μόνο τα ευχολόγια που ακούμε από άλλους υποψηφίους, οι οποίοι στο τέλος δηλώνουν αναρμόδιοι και το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι η πίεση στις αστυνομικές αρχές.

Εμείς μιλάμε συγκεκριμένα για: α) Άμεση δημιουργία Κέντρου Αναφοράς Παραβατικότητας, από κοινού Δημοτική και Ελληνική Αστυνομία. β) Δικαίωμα οπλοφορίας και διενέργειας συλλήψεων από τους δημοτικούς  αστυνομικούς, αφού πρώτα περάσουν την κατάλληλη εκπαίδευση. γ) Δημιουργία και στελέχωση ειδικής Υπηρεσίας στον Δήμο για την καταγραφή των αλλοδαπών που ζουν εντός των ορίων του. Και φυσικά, άμεση εφαρμογή του Νόμου για τους παράνομα διαμένοντες στη χώρα, μόλις αυτό διαπιστωθεί.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Γεννήθηκα το 1972.Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά. Έζησα τα παιδικά μου χρόνια στην Φλώρινα. Σε ηλικία 11 ετών  μετακόμισα  οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη.

Είμαι απόφοιτος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπηρέτησα ως Φροντιστής Πεζικού (Διαχειριστής Υλικού), στην Πλάτη του Ν. Έβρου, στον Μούδρο της Λήμνου, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, στην Νέα Σάντα Κιλκίς, στα Γιαννιτσά και στην Θεσσαλονίκη, κυρίως σε Τάγματα κ΄ Μηχανοκίνητα Τάγματα Πεζικού, αλλά και Μονάδες Επιστρατεύσεως λόγω ειδικότητας.

Πέρασα τα προβλεπόμενα σχολεία της ειδικότητας μου και γνωρίζω την αγγλική γλώσσα. Αποστρατεύτηκα το 2016 με τον βαθμό του Λοχαγού.

Είμαι ενεργό μέλος σε συλλόγους γονέων, συνδέσμους αποστράτων, πολιτιστικά  σωματεία και επίτιμο μέλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ανήκω στην   Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΔΗΠΗΤ).

Αρθρογραφώ τακτικά για εθνικά, κοινωνικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.

 

 

Δημοσιεύτηκε από Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική-Γιάννης Κουριαννίδης στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

  •  
  •  
  •  
  •  
  •