Αυξάνεται η εσωκομματική κριτική για την Τερέζα Μέι

Ιδιαίτερα επικριτικός κατά της Τερέζα Μέι για το θέμα του Br;exit, ήταν σε άρθρο του στην Daily Telegraph ο Νικ Τίμοθι, ένας κε των υπεύθυνων του πολιτικού γραφείου της Βρετανίδας Πρωθυπουργού.

Όπως γράφει ο Νικ Τίμοθι:«Έχει περάσει κατά πολύ ο χρόνος που η πρωθυπουργός θα έπρεπε να δεχτεί ότι το παιχνίδι τελείωσε. Η ηγεσία της απέτυχε και η εξουσία της δέχθηκε πυρά. Έχασε τον έλεγχο των υπουργών της που τώρα φωνάζουν για την αντικατάστασή της. Έχασε τους βουλευτές της που νιώθουν προδομένοι και παραπλανημένοι. Τον Ιούνιο το Συντηρητικό κόμμα θα ανακοινώσει πρόταση μομφής εναντίον της ηγεσίας της. Η κατάρρευση του κόμματος στις τοπικές εκλογές, δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί εφόσον η Τερέζα Μέι επανειλημμένως υποσχέθηκε ότι το Brexit σημαίνει Brexi,t και ότι η μη συμφωνία είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία και παρ’ όλα αυτά, τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα, έχει αποτύχει να βγάλει τη χώρα από την ΕΕ.

Σήμερα η Τερέζα Μέι θα βρεθεί αντιμέτωπη με την εκτελεστική επιτροπή της Επιτροπής 1922, η οποία θα ζητήσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της σε κάθε ενδεχόμενο και εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει το Brexit και η συμφωνία της για την αποχώρηση από την ΕΕ. Η Επιτροπή δεν αποκλείει να αλλάξει τον κανονισμό του κόμματος ώστε να μπορέσει να υπάρξει δεύτερη πρόταση μομφής στην ηγεσία της Μέι μέσα σε έναν χρόνο, ώστε να καταφέρει να την πιέσει να δεχτεί να αποχωρήσει.

Πηγή:tribune.gr

  •  
    6
    Shares
  •  
  •  
  • 6
  •