Παράπλευρη απώλεια για τις ΗΠΑ η ΕΕ επιβάλλοντας δασμούς στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα;

Ο οικονομολόγος της Bank of America David Hauner προειδοποίησε, ότι οι δασμοί των ΗΠΑ στα εισαγόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτοκίνητα, μπορεί να είναι ένας “Δούρειος Ίππος”, με την Ευρώπη να χρησιμοποιείται ως “παράπλευρη απώλειεα” για τον Donald Trump.

Η «Αχίλλειος Πτέρνα» της Ευρώπης, είναι ότι “εξαρτάται πολύ από το εμπόριο” και δεν έχει αρκετό “εγχώριο πλούτο. Ο David Hauner ισχυρίστηκε ότι, η ΕΕ ενδέχεται να αποτελέσει «παράπλευρη απώλεια» για τις ΗΠΑ, εάν η απειλή για τους δασμούς στα εισαγόμενα από την ΕΕ αυτοκίνητα, χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για την έναρξη συζητήσεων για τη γεωργία. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δώσει λιγότερη έμφαση σε σημαντικούς διατλαντικούς εταίρους ασφαλείας, και επικεντρώνεται στην ενίσχυση των σχέσεων με ισχυρούς και αυταρχικούς ηγέτες.

Οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία βρίσκονται ήδη σε εύθραυστο σημείο μετά από ορισμένες αμφισβητούμενες αποφάσεις του κ. Trump από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2017, μεταξύ άλλων και για την αλλαγή του κλίματος και την πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Και δείχνει να ρισκάρει ακόμη περισσότερο, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ καλωσορίζει τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν στον Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα.

Πηγή:express.co.uk

  •  
    20
    Shares
  •  
  •  
  • 20
  •