Στην Ουάσινγκτον αύριο ο αντιπρόεδρος της Κίνας για συνεχίσει τις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου την Κυριακή να αυξήσει τους δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα στο 25% από 10%, προκάλεσε αναταραχές στα διεθνή χρηματιστήρια, κι ανησυχίες στο παγκόσμιο εμπόριο.

Παρά την διαφαινόμενη διακοπή των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας όσο αφορά το εμπόριο, έπειτα από την απόφαση του Donald trump να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα ύψους 200 δισ. δολαρίων, ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Λιου Χε, θα πραγματοποιήσει αύριο διήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να διαπραγματευθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Πάντως, παρά την επίσκεψη του Κινέζου αντιπροέδρου, ο Αμερικανός πρόεδρος «ξανά χτύπησε» στο twitter, αναφέροντας:«Θα χαιρόμουν να διατηρήσει τους υπάρχοντες δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα. Η Κίνα «σφάλλει» αν πιστεύει ότι θα διαπραγματευτεί μια συμφωνία για το διμερές εμπόριο αργότερα, με κάποιον πρόεδρο προερχόμενο από το Δημοκρατικό κόμμα. Λοιπόν, μαντέψτε, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί! Η Κίνα μόλις μας ενημέρωσε ότι έρχονται (σ.σ. ο αντιπρόεδρος) στις ΗΠΑ για να πετύχουν μια συμφωνία. Θα δούμε, όμως είμαι πολύ ευτυχής με τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια από τους δασμούς που γεμίζουν κάθε χρόνο τα αμερικανικά θησαυροφυλάκια».

Πηγή:zougla.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •