Διστακτικά ξεκίνησε ο Μάιος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με ήπιες διακυμάνσεις ξεκίνησε ο Μάιος στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 775,16 μονάδες με άνοδο 0,25%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 45,25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,02 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του μήνα στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να αξιολογούν ως υπερτιμημένες στα τρέχοντα επίπεδα αρκετές μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Παρά το γεγονός, ότι από την αρχή της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας υψηλό στις 777,41 μονάδες, και χαμηλό στις 772,05 μονάδες, δεν κατάφερε να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, ενισχύοντας τις πιθανότητες για συνέχιση της πλευρικής κίνησης που παρατηρείται στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Σημαντικά κέρδη σήμερα για την μετοχή της ΔΕΗ, η οποία έκλεισε στα 1,30 ευρώ με κέρδη 3,17%, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,3847 ευρώ, επανερχόμενη πάνω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης.

Σημαντικά κέρδη και για την μετοχή της Grivalia Properties, η οποία έκλεισε στα 11,84 ευρώ με άνοδο 4,41%, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό, στα 12,18 ευρώ.

Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισε σε κέρδη η μετοχή του Άβακα με 6,23%, στα 0,427 ευρώ, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,4497 ευρώ, με την μετοχή να διατηρεί οριακά το σήμα πώλησης, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Ολυμπιακής Τεχνικής η οποία έκλεισε στα 2,29 ευρώ με απώλειες 6,53%, και με την στήριξη να βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 2,25 ευρώ.

Σε τεχνικό επίπεδο, ο γενικός δείκτης συνεχίζει να εμφανίζει αδυναμία κίνησης προς υψηλότερα επίπεδα, επιβεβαιώνοντας μέχρι στιγμής την ισχυρή αντίσταση των 787 μονάδων, διαπραγματευόμενος όμως πάνω από την ανοδική γραμμή τάσης, καθώς και πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την στήριξη να βρίσκεται στις 748 μονάδες.

Μικτά πρόσημα καταγράφηκαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 2,26% με οριακή άνοδο 0,04%, και της δεκαετίας στο 3,342% με οριακές απώλειες 0,03%.

Στα κυριότερα εταιρικά νέα:

Η Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES & HELLENIC SEAWAYS, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την βράβευσή της με 5 βραβεία στα Tourism Awards 2019, που διοργανώθηκαν από τη Boussias Communications.

Gold στην κατηγορία «Καινοτόμο Concept»

Gold στην κατηγορία «On line Strategy»

Silver στην κατηγορία «Προγράμματα Επιβράβευσης»

Silver στην κατηγορία «Storytelling Experience»

Silver στην κατηγορία «Social Media Presence»

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα Α΄ τριμήνου 2019 την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στις 17:30, ώρα Ελλάδος.

Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, ανακοινώνει ότι η Sumitomo Mitsui Trust Bank, (SuMiTB) με έδρα το Τόκιο, επέλεξε τη λύση Acumennet για να υποστηρίξει τις εργασίες Treasury του οργανισμού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊλάνδη.

Η Epsilon Net ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα για την χρήση του 2018, σύμφωνα με τα οποία, ο κύκλος εργασιών του ομίλου Epsilon Net κατά την χρήση 2018 διαμορφώθηκε στα 16,84 εκ. € έναντι 14,97 εκ. € της αντίστοιχης περσινής χρονιάς, σημειώνοντας αύξηση 12,5%. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων της χρήσεως 2018 ανήλθαν σε 1,03 εκ. €, έναντι 784,4 χιλ. € το 2017, σημειώνοντας αύξηση 31,9%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους της χρήσεως 2018 διαμορφώθηκαν στα 1,04 εκ. €, έναντι € 687,5 χιλ. € το 2017, σημειώνοντας αύξηση 51,5%. Η θετική αυτή εξέλιξη προήλθε, κυρίως, ως αποτέλεσμα τριών βασικών παραγόντων: της αύξησης των εγκαταστάσεων των εμπορολογιστικών εφαρμογών και εφαρμογών για κάθετες αγορές της πλατφόρμας PYLON που σήμερα ξεπερνούν τις 10.000 εγκαταστάσεις, της περαιτέρω αύξησης των εγκαταστάσεων των εφαρμογών Μισθοδοσίας και HR που ξεπερνούν σήμερα το 70% του μεριδίου αγοράς, καθώς επίσης και της συνεχούς διείσδυσης στα λογιστικά γραφεία εξυπηρετώντας σήμερα το 65% της αγοράς των λογιστικών γραφείων.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •