Η κόπωση οδήγησε στον θάνατο 270 εκλογικούς υπαλλήλους στην Ινδονησία

270 εκλογικοί υπάλληλοι έχασαν την ζωή τους, και 1.870 αρρώστησαν στην Ινδονησία, από αίτια που σχετίζονται με την υπερκόπωση.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωποι βοήθησαν στην καταμέτρηση των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Απριλίου, με το προσωπικό να εργάζεται όλη τη νύκτα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι 193 εκατ. ψηφοφόροι και η καταμέτρηση των ψήφων, προκάλεσαν την υπερκόπωση στους έκτακτους εκλογικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις σε αντίθεση με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Γενικών Εκλογών (KPU), ανακοίνωσε ότι ο θάνατος των εκλογικών υπαλλήλων προήλθε από αίτια που συνδέονται με τις υπερβολικές ώρες εργασίας. Η εκλογική Επιτροπή αναμένεται να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με 36 εκατ. ρουπίες (περίπου 2.000 ευρώ) για κάθε νεκρό υπάλληλο– αποζημίωση περίπου ισοδύναμη με την αμοιβή ενός έτους με βάση τον κατώτατο μισθό της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η KPU θα ολοκληρώσει την καταμέτρηση των ψήφων και θα ανακοινώσει τους νικητές των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στις 22 Μαΐου.

Πηγή:newsbeast.gr

  •  
    10
    Shares
  •  
  •  
  • 10
  •