Εσωκομματικά προβλήματα για τον Ερντογάν

Οι τελευταίες δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό στην Τουρκία, δείχνουν να στέκονται η αφορμή για την αύξηση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το AKP έχασε την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, επέκρινε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις πρόσφατες εκλογές. Ο κ. Νταβούτογλου άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική του κόμματος, τους περιορισμούς που ασκούνται στα ΜΜΕ, και την ζημιά που έκανε το κόμμα στον διαχωρισμό των εξουσιών και στους θεσμούς της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε:«Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως η πολιτική των συμμαχιών έβλαψε το κόμμα μας, τόσο σε όρους αριθμού ψηφοφόρων όσο και όσον αφορά την ταυτότητα του κόμματος. Το μεταρρυθμιστικό, φιλελεύθερο ήθος του AKP έχει αντικατασταθεί τα τελευταία χρόνια από μια βασισμένη στην ασφάλεια και κρατικιστική προσέγγιση, η οποία οφείλεται στη διάθεση να διατηρηθεί το στάτους κβο. Οι πρόσφατες αποφάσεις της οικονομικής πολιτικής, φανερώνουν απομάκρυνση από τις αρχές της ελεύθερης αγοράς, εκφοβίζουν τους παγκόσμιους επενδυτές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη της χώρας, και οδηγούν σε αδιέξοδο. Ο κύριος λόγος για την οικονομική κρίση είναι μια κρίση στη διοίκηση. Η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση εξαφανίζεται, αν οι αποφάσεις οικονομικής πολιτικής απέχουν από την πραγματικότητα», τόνισε στη δήλωσή του, προειδοποιώντας κατά της ευνοιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση και των προσλήψεων που γίνονται στο δημόσιο λόγω προσωπικών διασυνδέσεων. Καλώ τα στελέχη του κόμματός μας και τα αρμόδια όργανα να εκτιμήσουν όλα αυτά τα ζητήματα και το μελλοντικό όραμά μας με λογική και ψυχραιμία».

Πηγή:tribune.gr