Μεγάλη ήττα των συστημικών δυνάμεων στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας

Ποτέ άλλοτε, οι συστημικές δυνάμεις δεν έπαθαν τέτοια βαριά ήττα σε Προεδρικές εκλογές, σάν αυτή που έπαθαν χτές στην Ουκρανία.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που έγιναν στις 31 Μαρτίου, ο Ζελένσλι (Volodymyr Zelensky), βγήκε πρώτος συγκεντρώνοντας 30,2% των ψήφων, με δεύτερο τον συστημικό Ποροσένκο (Petro Poroshenko), με 16%, με τρίτη την συστημική Τιμοσένκο(Yulia Tymoshenko) με 13,4% και τέταρτο τον φιλικό προς την προσέγγιση με τη Ρωσία, Yuriy Boyko με 11,6%.

Ο νέος αντισυστημικός πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky

Στον δεύτερο γύρο, με καταμετρημένο το 99,8% των ψήφων, ο Ζελένσκι πήρε το συντριπτικό 73,22%, και ο Ποροσένκο το 24,46%, με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια (2%) άκυρα.

Στον πίνακα, με πράσινο χρώμα οι περιοχές όπου ο Ζελένσι επικράτησε!

 

Τι ακριβώς παίζεται στην Ουκρανία

Για να αντιληφθούμε τι ακριβώς παίζεται στην χώρα αυτή, ας ξεκινήσουμε από το τι εκπροσωπούσαν οι δύο αντίπαλοι του Ζελένσι. Δηλαδή , ο Ποροσένκο και η Τιμοσένκο.

Ο Ποροσένκο, είναι ο Πρόεδρος που ορίστηκε απο τις ΗΠΑ και την ΕΕ, και αντικατέστησε, πραξικοπηματικά τον εκλεγμένο, το 2010, με εκλογές, πρόεδρο Γιανουκόβιτς.

Ο απερχόμενος Συστημικός προεδρος Ποροσένκο, ‘Βασιλιάς της σοκολάτας’

Η πορτοκαλί επανάσταση, το κόλπο με το οποίο η Νεα Ταξη Πραγματων αντικατεστησε τους εκλεγμένους Προέδρους

Ο Γιανουκόβιτς που κέρδισε τις εκλογές του 2004 και του 2010 ανατράπηκε ένοπλα με πραξικόπημα , και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ το 2004 απο το ΓΙΟΥΣΕΝΚΟ, και το 2010 σε μια νυχτα απο τον ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ, με την λεγόμενη πορτοκαλί επανάσταση και την φιλοναζιστικη επανάσταση ΜΕΙΝΤΑΝ αντίστοιχα, που ηταν μια στημένη επανάσταση απο τις Δυτικές μυστικές υπηρεσίες, με τις οποίες η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ εμαθε να ανατρέπει αντισυστημικούς υποψηφίους.

Η πορτοκαλί επανάσταση, η οποία το 2004 είχε επίσης πετυχε να ΑΚΥΡΩΣΕΙ το αποτελεσμα των εκλογων και να ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ εκλογες για να εκλεξει τον εκλεκτο της Viktor Yushchenko, αντίπαλο του Γιανουκόβιτς, με το κόλπο της δηθεν δηλητηρίασης του αντιπάλου του, διευθυνθηκε στο παρελθόν απο την Γιούλια ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ (την τρίτη υποψηφιο).

Η Τιμοσένκο, της ‘πορτοκαλί επανάστασης”

Ομως, το 2010, και αυτη εχασε τις προεδρικες εκλογες απο τον φιλορωσο Γιανουκόβιτς. Ο χαρτης δειχνει τις ΜΠΛΕ περιοχες που κερδισε ο ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ το 2010, και ειναι οι ρωσόφωνες και περιοχές με πλειοψηφία αντισυστημικών ψηφοφόρων, που αντιτιθενται στη ΝΤΠ.

 

Τον Νοέμβριο του 2013 ο Γιανουκόβιτς απέρριψε τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέρ μιας νέας δανειακής συμφωνίας διάσωσης με τη Ρωσία και στενότερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που θα απέτρεπε την προσδεση της χωρας στο Διεθνες Νομισματικο Ταμείο(ΔΝΤ). Τότε, οι δυνάμεις που θέλαν την ένταξη της χώρας στα γρανάζια του ΔΝΤ , οδήγησαν στην ένοπλη ανατροπή του Προέδρου ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ το 2013, με την οποία αρχίζουν οι ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ και ΔΙΩΓΜΟΙ αντισυστημικών και Ρωσόφωνων κατοίκων της Ουκρανίας, απο τον πραξικοπηματία προεδρο ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ. ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, επικρατούν πλέον στην Ουκρανία,. Οι ενοπλές δυναμεις της χωρας κατευθυνονται αμεσα απο τις Δυτικες Μυστικές Υπηρεσίες που εγκαθίστανται στην πρωτεβουσα, Κιεβο. Μαζικές δολοφονίες γίνονται σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικά, εκατονταδες μέλη του ΚΚ Ουκρανίας, ρωσόφωνοι και εκπρόσωποι συνδικάτων ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ στην Οδησσό σε μια βραδυα(βλέπε φωτο)!

Ανεξαρτησία , η μόνη λύση απο Δολοφονίες Ρωσόφωνων και αντισυστημικών πολιτών

Αποτέλεσμα είναι οι περιοχές της Ουκρανίας με μεγαλη πλειοψηφία αντισυστημικών και ρωσόφωνων πληθυσμών, να επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους, για να γλιτώσουν τους διωγμούς και τις δολοφονίες απο τα ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στοιχεία. Η επανάσταση, οδηγεί σε δημοψήφισματα που οδηγούν με μεγάλη πλειοψηφία (95% στην Οδησσό και πάνω απο 90% στις περιοχές του Ντονμπας), στην ανεξαρτησία της Οδησσου και επανενταξη στη Ρωσία (ηταν παντα Ρωσικη περιοχη), και δημιουργία της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαικής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, δύο νεα κράτη.

Εν τω μεταξύ η μοίρα της ίδιας της Ουκρανίας, έγινε τραγική. Η χώρα, παρότι ο προηγούμενος πρόεδρος Γιανουκόβιτς την παρεδωσε με μηδενικό χρέος, μπαίνει στα γρανάζια του ΔΝΤ, καθως ο νεος πρόεδρος ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ  δανειζεται για…να εξοπλίσει το στρατό!

Οι σημερινές εκλογές

ο Πέτρο Πόροσενκο, που αποτελεί και εναν ολιγάρχη βιομήχανο (βασιλιάς της σοκολάτας)  είχε κατέβει στις εκλογές με σημαία να κηρυχτεί ΠΟΛΕΜΟΣ απέναντι στη Ρωσία. Παρόμοια η σταση της 3ης υποψήφιας, ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ.

Ολα αυτα τα χρόνια, ο Ποροσένκο, εχει στειλει το στρατο και εχει δολοφονησει εν ψυχρω 13.000 Ρωσωφωνους και αντισυστημικους που υπερασπιζονται τις Ρωσωφωνες δημοκρατιές (ΛΔ Ντονετσκ, ΛΔ Λουγκανσκ), η διαφθορά παραμένει ενδημική, οι Ουκρανοί αγανάκτησαν, αναζητώντας ένα νέο πρόσωπο που θα οδηγήσει το έθνος τους.

“Αν κερδίσει ο Πόροσενκο, αυτό θα σημαίνει ότι η κατάσταση της αντιπαράθεσης θα συνεχιστεί’, ομολογουν πολλοί ουκρανοι.  Ο κωμικός ηθοποιός Volodomyr Zelensky που εκλέχτηκε, παρότι εχει σχέσεις ,  επιχειρηματικούς δεσμούς, με τον Ουκρανό δισεκατομμυριούχο Ihor Kolomoisky, ο οποίος βοήθησε να χρηματοδοτηθούν ομάδες πολιτοφυλακής για την καταπολέμηση των φιλορωσικών αυτονομιστών, ειναι ενας παράγοντας ΜΗ εχθρότητας, και ΕΙΡΗΝΗΣ, που για τα Ουκρανικα δεδομένα, ειναι επανασταση για την Ουκρανία.

Και καθώς κρατά αποστάσεις απο τις φιλοπόλεμες Δυτικές Μυστικές Υπηρεσίες, και εργάζεται για την ειρήνη του λαού του, αναμφίβολα, αποτελεί παράγοντα ΕΙΡΗΝΗΣ, σταθερότητας.

Αποτελεί την πιο απρόσμενη, την πιο μεγάλη νίκη των αντισυστημικών δυνάμεων, σε ενα παιχνίδι που οι ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ , Ποροσενκο και Τιμοσενκο, είχαν ΣΙΓΟΥΡΟ και έχασαν μέσα απο τα χέρια τους!

Οι συστημικές δυνάμεις ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ και στην Ουκρανία. Η ΕΙΡΗΝΗ μπορεί να ελπίζει.

Συντακτικη ομάδα new-economy.gr

 

 

Photo by Denys Rodionenko on Unsplash
  •  
    104
    Shares
  •  
  •  
  • 104
  •