Με παραίτηση απειλείται η δήμαρχος της Ρώμης

Ο δήμαρχος της Ρώμης βρίσκεται αντιμέτωπος με παραίτηση, καθώς φέρεται να έχει ασκήσει πίεση στον πρώην επικεφαλής της εταιρείας αποκομιδής απορριμμάτων της πόλης για να «εξομαλύνει» τους λογαριασμούς της εταιρείας.

Η Βιρτζίνια Ράγκι κατηγορείται ότι «άσκησε υπερβολική πίεση» στον Lorenzo Bagnacani να «πειράξει» τον ισολογισμό της εταιρείας αποκομιδής σκουπιδιών του 2017 AMA, με στόχο να ωθήσει την εταιρεία σε ζημίες. Η Ράγκι απομάκρυνε τον Bagnacani τον Φεβρουάριο.

Η Raggi, η οποία εξελέγη τον Ιούνιο του 2016 με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, το κόμμα που κυβερνά μαζί με την άκρα δεξιά, φέρεται να πρότεινε ότι ο ισολογισμός, ο οποίος είχε κέρδος περίπου 500.000 ευρώ, θα μπορούσε να τροποποιηθεί με παρακράτηση πιστώσεων από υπηρεσίες νεκροταφείων.

Το κίνητρο για το υποτιθέμενο αίτημα είναι ασαφές, αν και μια θεωρία είναι ότι η Raggi ήθελε η εταιρεία να είναι ζημιογόνα, έτσι ώστε τα κορυφαία στελέχη να μην πάρουν μπόνους. Σε συνέντευξή του στο La Stampa την Παρασκευή, ο Bagnacani αναφέρθηκε επίσης σε έναν κανόνα που εισήγαγε ο προηγούμενος δήμαρχος, Ignazio Marino, ο οποίος προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας αν είναι ζημιογόνα για δύο χρόνια.

Πηγή:theguardian.com

  •  
    13
    Shares
  •  
  •  
  • 13
  •