Νέα μεγάλη Δημοσκόπηση στην Αθήνα δείχνει ‘στο νήμα’ Μπακογιάννη-Ηλιόπουλο καί εκπλήξεις απο Βουλγαράκη, Σοφιανό και Μπέσκα-Θεοδόση!

Η δεύτερη διαδικτυακή δημοσκόπηση για τον Δημο Αθηναίων που πραγματοποιήθηκε  για το new-economy.gr δείχνει νέα δεδομένα, που ανατρέπουν σε μεγάλο βαθμό ότι έδειχνε η προηγούμενη δημοσκόπηση. Η δημοσκόπηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πλέον πλησιάζουμε στην ημερομηνία των δημοτικών εκλογών, και επομένως οι ψηφοφόροι έχουν πιο κατασταλλαγμένες απόψεις γιά τις επιλογές τους.Η δημοσκόπηση έχει εκ διαμέτρου διαφορετικά ευρήματα, από δημοσκοπήσεις που έχουν γινει ‘κατα παραγγελία΄από συστημικά ΜΜΕ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στην περίοδο 5/4-2019-10/4/2019, δηλαδή 5 εβδομάδες μετά την προηγούμενη δημοσκόπησή μας για την Αθήνα (η πρωτη δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στη περίοδο 27/2-2019-1/3/2019) και είναι σταθμισμένη για δημογραφικά χαρακτηριστικά (η πρώτη δημοσκόπηση δεν ήταν σταθμισμένη, επομένως οι δύο δημοσκοπήσεις δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες).

Ποιοί φαίνεται να προηγούνται

Η δημοσκόπηση δείχνει μάχη στήθος-με-στήθος μεταξύ Μπακογιάννη και Ηλιόπουλου. Ομως το προβάδισμα είναι στον Κώστα Μπακογιάννη με 19,6% με δεύτερο τον Νάσο Ηλιόπουλο με 18,0% .

Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Ηλίας Κασιδιάρης με 16,7%. Το υψηλό ποσοστό του Ηλία Κασιδιάρη δίνει σοβαρές πιθανότητες για συμμετοχή του στο δεύτερο γύρο.

Ποιοί ακολουθούν

Ο Νίκος Σοφιανός, που υποστηρίζεται απο το ΚΚΕ και άλλες αριστερές δυνάμεις, συγκεντρώνει 8,7%.

Ο Παύλος Γερουλάνος ακολουθεί σημαντικά πίσω, 5ος,  με 7,8%, ενω στα ίδια δεδομένα βρίσκεται και ακολουθεί ο Γιώργος Βουλγαράκης, που φαίνεται να συγκεντρώνει 7,7%, που αποτελεί ποσοστό-έκπληξη, με βάση την έλλειψη διαφήμισης του υποψήφιου.

Κοντά σε επίπεδα 5%

Ο Βασίλης Καπερνάρος συγκεντρώνει ποσοστό 4,5%, ενώ η Αυγή Μπέσκα Θεοδόση, πού έχει την υποστήριξη της ΛΑΕ συγκεντρώνει 4,3%.

Αλλοι υποψήφιοι συγκεντρώνουν 13,2%. Το 45% των ψηφοφόρων που επιλέγουν άλλους υποψήφιους δηλώνει ότι βρίσκεται στον ιδεολογικό χώρο της ΔΕΞΙΑΣ, το 8% στον Κεντρώο χώρο και το 47% στον χώρο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, δείχνοντας ότι η δημοσκόπηση κρύβει εκπλήξεις και από εναλλακτικούς υποψηφίους που δεν περιλαμβάνονται σε όσους αναφέρονται!

Εχει στατιστική σημασία η δημοσκόπηση του New-economy.gr ;

Μόνο ως ενδεικτική των τάσεων, μπορεί να θεωρηθεί η διαδικτυακή δημοσκόπηση του new-economy.gr, παρότι έχει σταθμίσεις με βάση δημογραφικά ή άλλα χαρακτηριστικά. Οι σταθμίσεις, όμως, παρέχουν τη δυνατότητα για πιό ακριβή συμπεράσματα.

 •  
  123
  Shares
 •  
 •  
 • 123
 •  

One thought on “Νέα μεγάλη Δημοσκόπηση στην Αθήνα δείχνει ‘στο νήμα’ Μπακογιάννη-Ηλιόπουλο καί εκπλήξεις απο Βουλγαράκη, Σοφιανό και Μπέσκα-Θεοδόση!

 • Ποιος …Ηλιόπουλος.
  Η Δημοσκόπηση δείχνει “στο νήμα” Μπακογιάννη-Κασιδιάρη και …εκπλήξεις που ο Ηλιόπουλος είναι τόσο χαμηλά🤣.
  Βέβαια στο δεύτερο γύρο όλα τα “Δημοκρατικά” κόμματα-αποκόμματα μαζί, θα ψηφίσουν Μπακογιάννη.
  Ωχ, μίλησε ο …φασίστας.

Comments are closed.