Ενθαρρυντικά σημάδια για τον Γενικό Δείκτη στο Χ.Α

Την πέμπτη του διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη πραγματοποίησε σήμερα ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε στις 775,78 μονάδες με άνοδο 0,29%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 72,0 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,93 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν μέσω πακέτων.

Δυναμικό παρών έδωσαν το πρώτο δίωρο οι πωλητές στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί έως και 1%, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 763,62 μονάδες. Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς οι αγοραστές άρχισαν σταδιακά να κάνουν αισθητή την εμφάνιση τους, καταφέρνοντας να διαγράψουν τις απώλειες του γενικού δείκτη και να τον οδηγήσουν έως και το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 776,53 μονάδων.

Η αναδιάρθρωση των δεικτών του δείκτη MSCI, καθώς και η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης, συνεχίζει να διατηρεί το θετικό κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Η σημερινή συνεδρίαση, αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα του θετικού κλίματος που επικρατεί από τις αρχές του έτους στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, προδίδοντας μάλιστα και τις προθέσεις των ξένων (κυρίως) θεσμικών επενδυτών για το υπόλοιπο της χρονιάς, έπειτα από την απορρόφηση απωλειών 1% για τον γενικό δείκτη.

Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισε η μετοχή της ΜΠΕΛΑ η οποία έκλεισε στα 15,69 ευρώ με άνοδο 3,63%, ολοκληρώνοντας πάνω από την υπεραγορασμένη ζώνη, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 16,3113 ευρώ. Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σημαντικά κέρδη 5,30% κατέγραψε αυτή της As COMPANY, κλείνοντας στα 2,78 ευρώ, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,8816 ευρώ, αντιδρώντας μετά το χθεσινό κλείσιμο κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών. Τέλος, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε σήμερα η μετοχή της Ιντραλότ, έπειτα από τα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2018, κλείνοντας στα 0,505 ευρώ με πτώση 8,35%, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να παίρνει αρνητική κλίση, και με την στήριξη να βρίσκεται στα 0,4725 ευρώ.

Θέμα χρόνου είναι πλέον για το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, η διάσπαση της σημαντικής αντίστασης των 788 μονάδων από τον γενικό δείκτη, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με τον όγκο να διαμορφώνεται σήμερα πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (29,24 εκατ. τεμάχια).

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος αύξησε την τιμής στόχο για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 10,3 ευρώ από 9,0 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση σε «αγορά».

Νέα υποχώρηση κατέγραψαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 2,16% με πτώση 0,23%, και της δεκαετίας στο 3,301% με οριακές απώλειες 0,06%.

Στα κυριότερα εταιρικά νέα:

Η Ελλάκτωρ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η θυγατρική της εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ ανακηρύχτηκε σήμερα «Προτιμητέος Επενδυτής» στο διαγωνισμό για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών, που πραγματοποίησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η Εταιρεία «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ “ΥΓΕΙΑ” Α.Ε.» (στο εξής «η Εταιρεία») ανακοινώνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ότι με την απόφαση της 15ης Απριλίου 2019 της έκτακτης καθολικής γενικής συνέλευσης της μοναδικής μετόχου της Εταιρείας, υπέβαλε σήμερα, 16η Απριλίου 2019, προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα διαγραφής του συνόλου των κοινών ονομαστικών άυλων μετά ψήφου μετοχών της, ήτοι 305.732.436 μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,41€ εκάστης από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5 του Ν.3371/2005.

Σε μία ακόμη μεγάλη επένδυση στην αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των ΗΠΑ προχωρά η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά αιολικού πάρκου, στο Τέξας, εγκαταστημένης ισχύος 200 MW.  Το αιολικό πάρκο βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και 15 μήνες. Η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται σε 310 εκατ. δολάρια. Με το νέο αιολικό πάρκο, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 493 MW. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία λειτουργεί ήδη δύο αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ, ένα ισχύος 138 MW στην περιοχή Elmore County του Idaho κι ένα ισχύος 155 MW στην περιοχή Scurry County του Τέξας (Fluvanna 1), ενώ κατασκευάζει ένα ακόμα ισχύος 158 MW επίσης στο Τέξας (Gopher Creek – Fluvanna 2), το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2019. Με τη νέα επένδυση, η εταιρεία θα διαθέτει στις ΗΠΑ ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 651 MW, σε λειτουργία ή υπό κατασκευή.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •