Παραμένει υπό πίεση η κυβέρνηση της May

Στην Downing Street αισθάνονται την πίεση στις συνομιλίες για το Brexit με τους Εργατικούς, ώστε να κινηθούν προς ένα εναλλακτικό σχέδιο, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η αντιπολίτευση δεν βιάζεται για μια συμφωνία πριν από τις ευρωεκλογές.

Με τις συνομιλίες να βρίσκονται σε αδιέξοδο, χωρίς κανένα σημάδι ότι η κυβέρνηση κινείται στο όριο των κόκκινων γραμμών της, ούτε οι Συντηρητικοί αλλά ούτε και οι Εργατικοί θέλουν να εμφανιστούν υπεύθυνοι για το αδιέξοδο των συζητήσεων.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζουν ότι η Theresa May βρίσκεται υπό πολύ μεγαλύτερη πίεση από τους Εργατικούς, η οποία έχει ελάχιστα κίνητρα να προβεί σε συμφωνία πριν από τις ευρωπαϊκές και τοπικές εκλογές, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν τους Συντηρητικούς να υποστούν σοβαρές απώλειες στο κόμμα του Brexit του Nigel Farage.

Οι υπουργοί και οι αντιπρόσωποί τους από την αντιπολίτευση, συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας για ορισμένα ζητήματα αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν θα υπάρξει συζήτηση πριν από το Πάσχα για τα μεγάλα ζητήματα μιας τελωνειακής ένωσης ή ένα δημοψήφισμα, καθιστώντας εύκολο για τους Εργατικούς να απορρίψουν τις προτάσεις της πρωθυπουργού.

Το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι να βρουν οι βουλευτές μια αποδεκτή εκδοχή της συμφωνίας του Μαΐου, με μια σειρά ψηφοφοριών ή τροποποιώντας το νομοσχέδιο απόσυρσης, αλλά οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να το πράξουν πέντε εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Πηγή:theguardian.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •