Καζάνι που βράζει Αλβανία και Σερβία

Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε Αλβανία και Σερβία, με τους διαδηλωτές να διαδηλώνουν κατά της διαφθοράς και να ζητούν εκλογές.

Στην Αλβανία, σε κεντρικό σημείο των Τιράνων συγκεντρώθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κατά του Έντι Ράμα, ζητώντας την διεξαγωγή εκλογών. Μερίδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, όπου σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών υπήρξαν πέντε τραυματίες. Από την πλευρά του, ο Αλβανός πρωθυπουργός καταδίκασε τα επεισόδια, εκτιμώντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πάρει «τον δρόμο της αυτοκαταστροφής».

Διαδηλώσεις και στη Σερβία

Εχθές πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι συγκέντρωση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάντερ Βούτσιτς στην οποία συμμετείχαν και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, με κύριο αίτημα τους την διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών σε όλα τα επίπεδα εξουσίας. Ο αρχηγός του κινήματος DVERI Μπόσκο Ομπράντοβιτς στην ομιλία του επισήμανε ότι «γελιέται ο Βούτσιτς αν πιστεύει ότι η αντιπολίτευση θα υποχωρήσει και θα παραιτηθεί από το αίτημα για ελεύθερες εκλογές». Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDS) και πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπόρις Τάντιτς τόνισε ότι «η αντιπολίτευση υπερασπίζεται τη δημοκρατία και αντιστέκεται στην προσπάθειες του Βούτσιτς να δημιουργήσει υποτελείς και ανελεύθερους πολίτες». Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι ομιλίες των άλλων ηγετών της ενωμένης αντιπολίτευσης.

Πηγή:zougla.gr

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •