Ποια μετοχή «κρύβει» ευχάριστες εκπλήξεις στο ελληνικό χρηματιστήριο;

Θετική ήταν και η εβδομάδα που μας πέρασε στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να ενισχύει τα εβδομαδιαία κέρδη του στην τελευταία συνεδρίαση. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την ολοκλήρωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018, έχοντας μια σφαιρική εικόνα για το πως κινήθηκαν τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους για τις εισηγμένες εταιρείες. Κάποιες από αυτές μπορεί να μην τα κατάφεραν, κάποιων άλλων όμως η τρέχουσα αποτίμηση υπόσχεται πολλά για την συνέχεια.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΥΔΑΠ

Την Παρασκευή η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών του Ομίλου υποχώρησε στα 322,4 εκατ. ευρώ έναντι 327,3 εκατ. ευρώ το 2017, κυρίως λόγω της μείωσης των εσόδων από κατανάλωση νερού και της μείωσης των εσόδων από την χρήση υπονόμων, με τα EBITDA να ενισχύονται στα 96,6 εκατ. ευρώ από 84,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, και με το μικτό περιθώριο κέρδους να εμφανίζει ελαφρά πτώση στο 42,56% έναντι 43,64% το 2017. Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν στα 47,9 εκατ. ευρώ έναντι 43,4 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 0,45 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2018, το P/E για την μετοχή της ΕΥΔΑΠ διαμορφώνεται στα 12,73 ευρώ (κλείσιμο μετοχής 5/4), κρίνοντας το ικανοποιητικό, με την εσωτερική αξία να βρίσκεται στο 8,91, και την τιμή προς εσωτερική αξία στο 0,64, χαρακτηρίζοντας την μετοχή υποτιμημένη σε σχέση με την εσωτερική της αξία. Τέλος, η μικτή μερισματική απόδοση της μετοχής ανέρχεται στο 4,71%.

Η τεχνική εικόνα της μετοχής

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ δεν ακολούθησε σε απόδοση άλλες μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς από τις αρχές του έτους ενισχύεται κατά 14,6%, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με κέρδη 4,37%.

Όπως διακρίνουμε στο παρακάτω εβδομαδιαίο γράφημα, η μετοχή ολοκλήρωσε για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν ενός έτους (30/4) πάνω από τον κινητό μέσο όρο των τριάντα ημερών, ο οποίος αποτελούσε σημαντική αντίσταση έως τώρα, διατηρώντας το αγοραστικό της σήμα, και με τον δείκτη RSI να κινείται ανοδικά. Η αντίσταση βρίσκεται στα 6,2603 ευρώ (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στα 5,1096 ευρώ (γραμμή ΓΔ).

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    20
    Shares
  •  
  •  
  • 20
  •